Japonya’dan Gaziantep Büyükşehir’e ödül

featured
service

Yurtdışında elde ettiği başarılar ve Japonya ile yürüttüğü iş birliği projeleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü’ne layık görüldü.

GAZİANTEP(İGFA)- Ulusal ve özellikle uluslararası alanda yakaladığı başarılar ile belediyecilik anlayışına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni bir ödüle layık görüldü. Japonya ile kurduğu ikili ilişkiler sebebi ile Japonya ve diğer ülkeler arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunan kişi ve kurumlara verilen Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü’nün sahibi Başkan Fatma Şahin oldu.

Ödül, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro tarafından Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde düzenlenen resepsiyonda verildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Büyükelçi Suzuki Kazuhiro’nin yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, oda başkanları ve şehir protokolü katıldı.

JICA ile yürütülen iş birliği, mülteciler konusunda şehirde yapılan örnek entegrasyon çalışmaları, afet önleme çalışmalarında Japonya ile kurduğu ilişkiler, Türkiye’yi ulusal alanda başarılı temsili, dış ilişkilerde, özellikle Avrupa ve Japonya ile ortak çalışmalar, uluslararası arenada projelerinin kabul görmesi, Başkan Fatma Şahin’in ödülü almasında etken oldu.

 

Japonya’dan Gaziantep Büyükşehir’e ödül