İzmit’te İZGEM’i Akşener’le birlikte açtılar

featured
service

Kocaeli’de İzmit Belediyesi’nin Kadın Girişimciler Merkezi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla düzenlenen görkemli törenle açıldı.

İzmit'te İZGEM'i Akşener'le birlikte açtılar 1

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’de İzmit Belediyesi’nin girişimci kadınlara mentörlük ve danışmanlık yapacağı, çeşitli destek ve eğitimlerle güç katacağı ‘Kadın Girişimciler Merkezi’ (İZGİM) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla düzenlenen görkemli organizasyonla açıldı.

Kadınların iş hayatında gelişmesine ve büyümesine yardımcı olarak hayata daha güvenle bakmalarını isteyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in özel önem verdiği bir proje daha hayata geçti. Açılışta genel başkan Akşener de kadınlara verilen desteğe ve Hürriyet’in başarılı çalışmalarına değindi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediye Başkanı’nın kadın arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu İZGİM’in açılışı için bir araya geldiklerini belirterek, “Millet İttifakı belediye başkanları seçildikten sonra temel iddia; sosyal belediyecilikten uzak olacakları yönündeydi. Böyle bir propagandanın muhatabı oldular. İzmit, İstanbul, Ankara ve diğerlerine baktığınızda her biri sosyal belediyecilik anlayışına uygun davranışlar gösterdiler. Sizlerle ilgili yapılan propagandayı boşa çıkardığınız için size teşekkür ediyorum. Şeffaflık ilkesine uygun işler yaptığınız için size teşekkür ediyorum. O şeffaflık size 51 milyonluk borcun ödenmesini sağlamış. İzmit’in, Türkiye’nin kaynakları var ki bu hizmetlerin dışında 51 milyonluk borç ödemişsiniz. Milletimizin teveccühüyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden önce cumhurbaşkanı değişikliğini sağlayacağız, daha sonra demokrasinin tam uygulandığı parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Sonuçta Türkiye elindeki insan gücünü kullanabilecek. Refah vatandaşa yayılacak ve yeni anlayışla yola devam edeceğiz” diye konuştu.

“Millet İttifakı’ndan seçilen herkese düşen görev; bu ilkelere riayet etmek ve verdiğiniz sözleri tutmaktır” diyen Akşener, “Kocaeli enteresan bir yerdir. Türkiye’de seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ı seçti, sonra da Fatma Kaplan Hürriyet’i. Kocaeli Milli Mücadele’de Kara Fatma’yı yol alma ve görev yapma şekliyle ortaya koymuş bir şehirdir. İstiklal Mücadelesi’nde, belediye hizmetlerinde biz kadınlar varız” dedi.

İZGİM’i faaliyete soktuğu için gururlu olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise, “Kadınların hayallerinin peşinden gidebildiği, sanatla ve kültürle daha çok buluşabildiği bir dünya kesinlikle bir hayal değil. Kadının elinin değdiği, emeğinin hakkının verildiği her yer ve her şey güzelleşir. Bunun için de Kadın Girişimciler Merkezi’ni hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Düzenli olarak verilecek eğitim ve seminerlerle kadınlar daha fazla bilgi sahibi olacağını belirten Başkan Hürriyet, “Sosyal ve hukuksal desteğin sağlanacağı merkezimizde kapasite güçlendirme eğitimleri verilecek. Burada Mikro Kredi imkanı da olacak. İZGİM’de projesi olan ve kendi hesabına çalışan 5 kadın bir araya gelerek mikro kredi hizmeti sayesinde bin TL ile 15 bin TL aralığında kredi çekebilecek” dedi.

Açılışta Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise “Acil Yardım Hattı protokolü imzaladığımız gün Kadın Girişimciler Merkezi hayalinden bahsettiler. Bugün o hayalin gerçekleştiğini gördüm. Bütün hayalimiz yerel yönetimlerde temsilimizin hayat bulmasıdır. Kadın haklarının görmezden gelindiği bir süreçten geçiyoruz. Bizler gerçekleri biliyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyet tarihinde kadın emeği vardır. O emeği görmezden gelmenin karşısındayız. Mücadele kazandırır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinden korkmadığımız nice günlerde bir arada olacağız” sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Belediye Başknı Hürriyet, Genel Başkan Akşener ve katılımcı protokol birlikte gazilere çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

İzmit’te İZGEM’i Akşener’le birlikte açtılar