İzmit Körfezi’nde Uluslararası Balık Yakalama Yarışması, yapıldı

featured
service

İzmit Körfezi’ndeki Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar Sahilinde yapılan 4. Uluslararası Balık Yakalama Yarışmasına, Türkiye’nin farklı illeri ile birçok ülkeden amatör olta balıkçısı katıldı. Yarışmada toplamda bin 240 balık oltalara takıldı.

KOCAELİ(İGFA)- Türkiye, Azerbaycan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya, Hollanda ve Tunus’tan 90 amatör olta balıkçısının katıldığı yarışmada ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışma kapsamında erkekler kategorisinde 59 balık 565 puan ile Kocaeli’den Evren Tamer birinci, 78 balık 544 puan ile İstanbul’dan Engin Özkan ikinci ve 41 balık 369 puan ile İtalya’dan Marco Murgia üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde 24 balık 440 puan ile Kocaeli’den Dila Gençer birinci, 61 balık 281 puan ile Kocaeli’den Gülmelek Topal ikinci ve 19 balık 169 puan ile Hollanda’dan Miranda Willemse üçüncü oldu.

TUTULAN EN UZUN BALIK 38 CM UZUNLUĞUNDA

En büyük balık yakalama kategorisinde ise Mersin’den yarışmaya katılan ve 38 cm uzunluğunda kırlangıç balığı yakalayan Rahile Özbaran birinci olarak kupasını kazandı. Yarışmada toplamda bin 240 balık tutuldu. Tutulan balıklar tekrar denize bırakıldı. Dereceye giren sporcuların ödüllerinin verilmesi sonrasında protokol ve sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

İzmit Körfezi’nde Uluslararası Balık Yakalama Yarışması, yapıldı