İzmir’de ‘Uluslararası Mizah Festivali’ başladı

featured
service

Bu yıl beşincisi düzenlenen İzmir Uluslararası Mizah Festivali başladı. Açılış
töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkede
derinleşen ekonomik krize değinerek, “Çağımızın sorunlarına, mizahla özgün ve
incelikli yorumlar getiren, zihin açan, yüreğimize su serpen ve yüzümüzü
güldüren tüm ustalara yürekten selam gönderiyorum” dedi.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat kenti haline getirme vizyonu doğrultusunda bu yıl beşincisi düzenlenen İzmir Uluslararası Mizah Festivali başladı. Festival, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, sanatçılar ve İzmirli sanatseverlerin katılımıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki törenle açıldı.

‘DERİN BİR KRİZİN İÇERİSİNDEYİZ’

Turhan Selçuk, Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz gibi usta isimlerin anıldığı festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkede derinleşen ekonomik krize değindi. Türkiye’nin bir yangın yeri olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Rakamlar uçuşuyor. Takip etmekte zorlanıyoruz ama rakamların nerelere çıktığından daha vahimi, belirsizlik hakim. Önümüzü görmüyoruz. Derin bir krizin içerisindeyiz. Tam da böyle bir anda mizah festivali yapıyor olmak bir ironi gibi geliyor. Ama hani derler ya ‘Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır aynı zamanda’. Öyle olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasını diliyorum” dedi.

‘BELLİ Kİ LİDERLİK VASFI VAR’

Festivalin yönetmeni Vecdi Sayar da müzik festivali için kendileriyle iş birliği yapan kurumlara teşekkür ederek, birlikte çok verimli çalıştıklarını söyledi. Ali Nesin ise babası Aziz Nesin’i anlattı. Aziz Nesin’in çok komik, keyifli biri olduğunu belirten Ali Nesin,
“Babam ile ilgili dikkatimi çeken bir şey var. Çocukluğundan beri tüm toplu fotoğraflarda hep en önde. Belli ki liderlik vasfı var. Her yere kendi fotoğraflarını koyardı. Kendine güvenini yitirmemek için bunu yaptığını düşünüyorum ama çok yalnızdı. Çoğu zaman çok yalnızdı” ifadesini kullandı.

Festivalin ikinci gününde 12.00’de İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde Cengiz Özek’in “Çöp Canavarı” adlı Karagöz oyunu ve 15.30’da Aydın Ilgaz’ın sunumuyla “Hababam Sınıfı” gösterilecek. 19 Aralık Pazar günü AASSM’de 14.00’te “Büyülü Ağaç” adlı Karagöz oyununun ardından 15.00’te Cengiz Özek izleyicilerle bir söyleşi yapacak. 16.00’da araştırmacı-yazar Sabri Koz “Halk Kültürümüzde Popüler Müzik Kahramanları” üstüne bir konuşma yapacak. 17.00’de ise Prof. Dr. Semih Çelenk Ege’nin mizah ustası anısına “Sahnede Şair Eşref” konulu bir söyleşiyle izleyiciyle buluşacak. Program, 18.00’de Mehmet Esen’in “Meddah” oyunu ile sonlanıyor.

İzmir’de ‘Uluslararası Mizah Festivali’ başladı