İzmir’de turizm profesyonelleri aynı fuarda

featured
service

Türkiye’nin turizm faaliyetlerine ayak uyduran yenilikçi yapısıyla, 15. Travel Turkey İzmir Turizm ve Kongresi, bir kez daha ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerini bir araya getirdi.

İZMİR (İGFA)– İzmir, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes ve Bergama, UNESCO’nun geçici listesindeki Tarihi Kemeraltı, flamingoların yaşadığı Gediz Deltası gibi pek çok doğal güzelliğe ve kültürel mirasa sahip.Bu mirası dünyaya tanıtmak ve şehrin geçmişiyle uyumlu bir şekilde turizme kazandırmak için oluşturulan ‘Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı’, Travel Turkey İzmir ile dünyaya tanıtıldı.

Pandemi şartlarında fiziki fuarların uzun süredir yapılamadığını söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı: ‘Pandemi sonrası ilk fiziksel turizm fuarını 15. defa İzmir’de gerçekleştirdik. İnsanların pandemide biraz daha doğaya dönmesi ve bu ihtiyacın artması yeni bir fuarın doğmasına vesile oldu. Fuarımıza outdoor ürünlerinin de sergilendiği TTI Outdoor Fuarı’nı ekledik. 2 senedir pandemi nedeniyle Türkiye’de fiziksel olarak turizm fuarı düzenlenemiyor. Sektör bir araya gelmeyi çok özlemişti. Biz de  sektörümüzü hem bir araya getirmekten hem de onlara ticaret yapma imkânı yaratmış olmaktan çok mutluyuz’ dedi.

Kentin turizm faaliyetlerini öne çıkararak İzmir’in tarih, kültür ve gastronomi değerlerini ziyaretçilerle buluşturan İzmir Sokakları bölümü, Travel Turkey’de en çok ilgi çeken alanlardan biri oldu. Fuara katılan ilçe belediyeleri tarihi ve doğal zenginlikleri ile birlikte tarımı, doğası, kültürel ve sosyal değerlerini de tanıtmış oldu.

21 ilçe belediyesinin katıldığı İzmir Sokakları Alanı’nda, ayrıca oluşturulan İzmir Sokakları Sahnesi’nde 17 ilçe belediye sunumunun yanı sıra; ‘Visit İzmir’, ‘Cittaslow’, ‘İzmir Sinema Ofisi’, ‘Turuncu Çember’, ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ ve ‘Terra Madre Anadolu İzmir 2022’ gibi İzmir’in turizm faaliyetlerini destekleyen projeler de tanıtıldı. 

 

İzmir’de turizm profesyonelleri aynı fuarda