İzmir’de Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarında yaşanan elektrik arızaları, toplu ulaşımı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde meydana gelen trafo ve besleme hattı arızaları nedeniyle her iki hatta da seferler kısmen durduruldu. Tamir çalışmaları sürerken, ESHOT otobüsleri devreye alınarak ulaşım aksaklıkları giderilmeye çalışılıyor.
Karşıyaka’da trafo arızası
İzmir Metro AŞ’nin işlettiği Karşıyaka Tramvayı’nda, hattı besleyen trafonun devre dışı kalması nedeniyle tramvay seferleri yalnızca Bostanlı-Ataşehir arasında yapılabiliyor. Alaybey-Bostanlı arasında tramvay çalışamazken, bu bölgedeki toplu ulaşım ESHOT Genel Müdürlüğü’nün ilave otobüs seferleriyle sağlanıyor. Yetkililer, arızalı trafonun yenisiyle değiştirilmesinin 48 saat süreceğini açıkladı.
Konak hattında besleme kablosu sorunu
Konak Tramvayı’nda ise Montrö Meydanı’ndaki bir menholden çıkan dumanlar üzerine enerji kesintisi yaşandı. Kontroller sonucunda, Basmane Meydanı’ndaki trafonun besleme hattında arıza olduğu tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kabloya erişim sağlamak için asfalt ve beton söküm işlemi başlattı. Besleme kablosunun arızalı kısmına ulaşıldığında ek yapılarak arızanın giderileceği bildirildi.
Arıza nedeniyle Atatürk Spor Salonu – Konak durakları arasında tramvay seferleri yapılamazken, Konak-Fahrettin Altay ve Halkapınar-Atatürk Spor Salonu arasındaki işletme kesintisiz devam ediyor. Halkapınar ile Konak arasında ise toplu ulaşım ESHOT’un ek otobüs seferleriyle sağlanıyor.