İzmir Tarım Müdürlüğü, iklim değişikliği için toplandı

featured
service

İzmir İl Tarım Müdürlüğü’nde İklim Değişikliği ve Tarıma Etkilerini konuşmak üzere düzenlenen toplantıda üreticilerle bir araya gelen İl Müdürlüğü yöneticileri, iklim değişikliği sürecini ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi.

İZMİR(İGFA)-  Kuraklığın önüne geçmek için yapılan çalışmalar kapsamında Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından uygulanan bir proje vasıtasıyla düzenlenen, İklim Değişikliği ve Tarıma Etkileri toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda, iklim değişikliğinden etkilenmemek için üreticilerin bu konuya sahip çıkması ve duyarlı yaklaşılması gerektiğinin altı çizildi. İklim değişikliğinin dünyada ve Türkiye’deki etkilerinden bahseden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, iklim değişikliği krizinden en çok etkilene ülkelerden birinin Türkiye olacağını belirterek “1980 lerin başından bu yana afetlerin artması ve hava sıcaklıklarının yükselmesi bize önemli sorunların geleceğini işaret ediyor. Türkiye Suptropik iklimden tropik iklime geçiş yapıyor. Her alanda ciddi bir risk yönetimi şart” diye konuştu.

İzmir Tarım Müdürlüğü, iklim değişikliği için toplandı