İzmir – Kopenhag arası moda köprüsü kuruluyor.

featured
service

Türk moda endüstrisi Danimarka’ya 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

İZMİR (İGFA) – Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğinde düzenlenen “Alım Heyeti” programına katılan Danimarkalı konfeksiyon tedarikçileri Türk konfeksiyon ihracatçısı firmalarla ilk gün 100’den fazla ikili iş görüşmesi yaparken, ikinci gün firmaların üretim tesislerini ziyaret etti.

Türk hazırgiyim sektörünün 2021 yılının Ocak – Ekim döneminde 16,7 milyar dolarlık ihracat performansı ortaya koyduğu bilgisini veren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, bu ihracata Egeli hazırgiyim ihracatçıları olarak 1,3 milyar dolarlık katkı sağladıklarını, 2021 yılı sonu için ortaya koydukları 1,5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için alım gücü yüksek İskandinav pazarına yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Ege Bölgesi’nin organik tekstilde önemli bir üretim merkezi olduğuna da vurgu yapan Sertbaş, “Danimarkalı tüketici organik ürün tüketimi konusunda daha duyarlı. Danimarka’ya 2020 yılının Ocak-Ekim döneminde 304 milyon dolar olan ihracatımız, 2021 yılının aynı zaman aralığında yüzde 16’lık artışla 354 milyon dolara çıktı. 2021 yılı sonunda 500 milyon dolar, orta vadede de Danimarka’ya 1 milyar dolarlık konfeksiyon ürünleri ihraç etmek için karşılıklı temaslarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İzmir – Kopenhag arası moda köprüsü kuruluyor.