İzmir Konak Misak-ı Milli Ortaokulu’ndan uluslararası gurur

featured
service

Devlet okulu olan İzmir Konak Misak-ı Milli Ortaokulu’nun öğretmenleri ve öğrencileri uluslararası projelerde Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil ediyor.

İZMİT(İGFA)- İzmir Konak Misak-ı Milli Ortaokulu öğretmenleri, KA227 Erasmus+ 2020-1- SE01-KA227-SCH-092462 numaralı ErasMUSeum “Digital Erasmus Museum Learning” isimli Erasmus projesi kapsamında Yunanistan’da, Yunan, İspanyol, Romanyalı meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Yunanistan’ın “Museum of Contemporary Art of Florina” kurumu tarafından organize edilen toplantıya; Misak-ı Milli Ortaokulu adına Okul Müdürü Ergün BAYLAN (Proje Yasal Temsilcisi), İngilizce öğretmeni İnci ÖNDERLİ (Proje İrtibat Kişisi), Matematik öğretmeni Pembe BABACAN (Gerçekleştirme Görevlisi) katıldı.

Üç günlük toplantı süresince Museum of Contemporary Art of Florina Kurumu tarafından müzelerin eğitim amaçlı kullanımına yönelik Web 2 (Google Drive, Google Dokümanlar, Google Tablolar, Google Slaytlar, Google Keep, Google Forms, Mentimeter, Kahoot) araçları tanıtıldı. Arttırılmış gerçeklik gözlükleri ve yeni nesil teknolojik araçların müzede eğitim amaçlı kullanımına yönelik eğitim verildi. Müze eğitimi için önemli olan ve eserlerin sergilenmesinde kullanılan farklı teknikler ve bu tekniklerin eğitime entegrasyonu, atölye çalışmalarının müze eğitimindeki önemi üzerine çalışmalar gerçekleştirildi.

2022 Yılında yapılacak Öğrenme-Öğretme-Eğitim toplantıları ( LTT/Learning -Teaching –Training) ve Uluslararası Proje Yönetim Toplantılarına (TPM/Transnational Project Meeting) yönelik planlamalar yapıldı. Proje fikri çıktı kapsamında yapılacak olan; öğretmen-öğrenci ve velilerin eğitimine yönelik oluşturulacak platforma ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

İzmir Konak Misak-ı Milli Ortaokulu’ndan uluslararası gurur