İzmir Çiğli’nin özel çocukları eğlendi

featured
service

İzmir’in Çiğli ilçesindeki Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri çerçevesinde özel eğitim öğrencileri sahneye çıkarak müzik eşliğinde dans edip gösteriler sundu.

İZMİR (İGFA)- Çiğli Kent Konseyi’nin desteğiyle gerçekleştirilen otizm farkındalık etkinliğinde farklı yaş gruplarından özel çocuklar sahne aldı. Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda düzenlenen eğlencede şiirler okuyup şarkılar söyleyen çocuklar, halk oyunları ekibiyle birlikte keyifli vakit geçirdi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de etkinliğe katılarak otizmli çocuklar ile biraraya geldi.

Dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilip bu konudaki farkındalığın arttırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini dile getiren Ekin Su Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, psikolojik danışman Ayşenur Öztürk, otizm spektrum bozukluğu belirtilerinin yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluk olduğunu belirtti. Otizmin her coğrafyada ve sosyoekonomik düzeyde görülebildiğine dikkat çeken Öztürk, “Otizmin sebebi hala bilinmemekle birlikte tıbbi araştırmalar genetik faktörlerle birlikte çevresel faktörlerin de etkili olabileceğini göstermektedir. Sessiz, içine kapanık, nasılsa konuşur, gibi yanlış inanışlar yada toplum tarafından etiketlenme kaygıları otizmli çocukların tanı ve tedavisinde gecikmelere yol açabilir. Otizm ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir tanı grubudur. Her çocuğun klinik görünümü, tedavisi aynı olmaz. Otizmin bilinen tek çaresi erken tanı ile yoğun sürekli özel eğitimdir” dedi.

İzmir Çiğli’nin özel çocukları eğlendi