İzmir Çiğlili bdebiyatseverler Fakir Baykurt İmza Gecesinde buluştu

featured
service

Çiğli Belediyesi tarafından, Türk Edebiyatı’nın duayen isimlerinden Fakir Baykurt adına düzenlenen 2021 Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü “Büyümek İstedim” adlı romanıyla kazanan Ali Balkız düzenlenen imza töreninde okurlarıyla bir araya geldi.

İZMİR (İGFA)- Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım ve imza gününe yazar Ali Balkız ve Aristonikos Okuma Topluluğu yöneticisi Osman Akbaşak konuşmacı olarak katıldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ilk olarak Ali Balkız’ın “Büyümek İstedim” romanı ile ilgili Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Fuaye Alanına geçen Ali Balkız, etkinliğe katılan edebiyatseverlerin kitaplarını imzalayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Edebiyatımızın önemli yazarlarından Fakir Baykurt adına düzenlediğimiz 2021 Roman Ödülü’nün sahibi kıymetli yazarımız Ali Balkız’ın ‘Büyümek İstedim’ romanı için imza gecesi düzenledik. Bir başka değerli yazarımız Osman Akbaşak’ın da katıldığı gecede dolu dolu edebiyat konuşuldu” dedi.

Fakir Baykurt Roman Ödülü’nü kazanmaktan ötürü mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayan yazar Ali Balkız, “Bu güzel gecede bizleri kıymetli Çiğlililer ile buluşturan, tanıştıran ve edebiyat üzerine sohbet etme imkanı sunan Utku Gümrükçü Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Edebiyata ilgim çok uzun zamandır vardı. İran, Rus, Çek ve uzak doğu edebiyatı olmak üzere dünya edebiyatından kitaplar okurdum. Pandeminin başlamasıyla birlikte bende herkes gibi eve kapanmak zorunda kaldım. İşte bu sürede Büyümek İstedim’i yazdım” ifadelerini kullandı. 

 

 

İzmir Çiğlili bdebiyatseverler Fakir Baykurt İmza Gecesinde buluştu