İzmir Çiğli’de ‘İnsan Hakları Kenti’ projesi konuşuldu

featured
service

Çiğli Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde “İnsan Hakları Kenti Çiğli” konulu panele ev sahipliği yaptı.

İZMİR (İGFA)– Çigli Belediyesi’nin öncülüğünde Raoul Wallenberg Enstitüsü, İzmir Barosu ve Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen “İnsan Hakları Kenti Çiğli” paneli, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Kentsel Stratejiler ve Yerel uygulamalar Derneği’nden İkbal Polat’ın moderatörlüğünü yaptığı panele, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca, Raoul Wallenberg Enstitüsü sorumlusu İlhami Alkan Olsson, İzmir Barosundan Av. Ali Deman Güler ve Çiğli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünden Mine Kıllı konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ” Maalesef ülkemizde hak bilinci yeterince gelişmediği için hak aranmak için seçimler, takım tutar gibi oy verilen bir sisteme dönüştü. 31 Mart’tan sonra İnsan Hakları Kentleri Projemizi ete kemiğe büründürmek için mücadele verdiğimiz bu proje bizim için büyük öneme sahip. Aslında İnsan Hakları Kenti Projesi belediyeler için büyük bir risktir ama ülkemiz için gereklidir. Hak bilincine erişmiş bir seçmen kitlesinin oluştuğu bir ortamda belediyecilik yapmak yürek ister. Ben bu yürekliliği ve cesareti dolayısıyla Başkanımızı kutluyorum” diye konuştu.

‘ÜLKEMİZ ÖZGÜRLÜK KONUSUNDA GERİLEDİ’

Kişi hak ve özgürlükleri anlamında dünya sıralamasında Türkiye’nin geriye doğru bir gidiş içerisinde olduğunu vurgulayan Karaca, “Yapılan kamuoyu araştırmalarında vatandaşlarımız bu olumsuz tabloyu ? devlet hayat tarzıma karışmasın, s çok fakirleştim, % 68 bunun nedeni Mustafa Kemal’in yolundan şaşmaktır gerekçeleriyle açıklamıştır. İşte bu nedenlerle ekonomik ve siyasal haklar anlamında ilk defa kurulduğumuzdan beri ülkemiz özgür olmayan ülkeler sıralamasına geriledi” dedi. 

 

İzmir Çiğli’de ‘İnsan Hakları Kenti’ projesi konuşuldu