İzmir Çiğli Belediyesi “Barış Güvercinlerini” Malatya’da yaşatacak

featured
service

Çiğli Belediyesi, 2015 yılında Ankara’da düzenlenen Barış Mitinginde meydana gelen bombalı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Gençlik Kollarından 12 genç anısına kardeş belediyesi olan Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 12 Ekim Barış Güvercinleri Parkı ve Anıtı yaptırdı.

İZMİR (İGFA)- Parkın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İzmir ve İstanbul meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba,Bu parkı intikam duygusuyla değil yaşadığımız acıyı unutmamak için yaptık. 6 yıl önce Ankara’nın göbeğinde barış isteyen 104 insanımızı kaybettiğimiz büyük bir barbarlıkla karşılaştık. Bu saldırı, ülkemizin yaşadığı en büyük acı ve kayıplardan bir tanesi. Birilerinin siyasi geleceğini garanti altına almak için gerçekleşen bu katliamları ve acıları unutmayacağız. Bizim amacımız ülkeye; barışı ve kardeşliği getirmek. Siyasi kimliği, etnik yapısı ne olursa olsun bu toprağın hamurunda kardeşlik var o nedenle de bunu iktidara geldiğimizde başaracağız. Hekimhan’da dilin, dinin, etnik yapının, önemi yok. Tek değere bağlıdır Hekimhan, o da Atatürk ve burası ayrımcılığı bilmeyen bir ilçe.

Umarım bu birliktelik tüm Türkiye’ye örnek olur. Biz parti tarihimizin en büyük katliamını yaşadık, ailelerimiz de büyük acı çekti ve çekmeye devam ediyor. Kardeşlerimizin amaçladığı barış ve sevgi, onların adı ile Hekimhan’da yaşayacak” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. 

İzmir Çiğli Belediyesi “Barış Güvercinlerini” Malatya’da yaşatacak