İzmir Bergama Müzesindeki ‘Myrina-Gryneion’ heykelcikleri ilk kez yayınlandı

featured
service

Arkeoloji ve tarih tutkunlarının merakla beklediği ‘Myrina ve Gryneion’ serisinin 4’üncü ve son eseri, Aliağa Belediyesi’nin ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında okuyucuyla buluştu.

İZMİR (İGFA)- Tarihseverler, Türkiye’nin en önemli müzelerinden Bergama Müzesinde bulunan Myrina heykelciklerini kamuoyuna tanıtan ‘Myrina ve Gryneion-4 Bergama Müzesindeki Myrina Terracotta Figürinleri’ kitabını Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden ücretsiz olarak edinebiliyor.

‘Myrina ve Gryneion-4 Bergama Müzesindeki Myrina Terracotta Figürinleri’, Aliağa Kent Kitaplığı tarafından 2017 yılında 1 cildi, 2018 yılında 2 cildi, 2021’de 3 cildi yayınlanan “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları” serisinin 4 cildi olarak bilim dünyasına sunuluyor.

Aliağa Belediyesi’nin yayınevi markası olan Aliağa Kent Kitaplığı’nın 16.Yayını olan eser 280 sayfadan oluşuyor. Murat Çekilmez, Pınar Taşpınar ve Merve Arinç editörlüğünde yayınlanan eserde Bergama Müzesinde bulunan Myrina- Gryneion terrakotta eserlerine yer veriliyor. Bergama Müzesi’ndeki Myrina eserlerinin açıklamalı görselleri, heykeller ve sikkeler de ilk kez yayınlanıyor.

İzmir Bergama Müzesindeki ‘Myrina-Gryneion’ heykelcikleri ilk kez yayınlandı