İYİ Partili Yokuş: “Enflasyon fren tutmuyor halka perişan”

featured
service

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, nisan ayı için açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin konuştu.

KONYA İGFA- TÜİK 2022 Nisan ayı Tüketici Fiyatları Endeksi rakamlarını açıkladı. Buna göre Nisan ayı Enflasyon artışı %7,25 yıllık enflasyon artışı ise %69,9 oldu. Yılın ilk dört ayında enflasyon artışı da %32 olarak gerçekleşti. Özel enflasyon araştırma kuruluşu olan ENAG ise; TÜİK’in iki katı bir rakam açıklayarak yıllık enflasyon artışı oranını 6 olarak tespit etti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin konuşarak şunları söyledi: “Bu iki ayrı yıllık enflasyonun ortalamasını alsak artış 3’e ulaşıyor. Bilindiği gibi Türkiye İstatistik Kurumu Enflasyon rakamlarını düşük göstermek için her yola başvuruyor. Bu nedenle vatandaş TÜİK açıkladığı resmi enflasyon artış rakamlarına inanmıyor.”

“VATANDAŞ ENFLASYON ALTINDA EZİLİYOR”

“İktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Enflasyon artık fren tutmuyor. Devletin kontrolünde başta petrol ürünleri olmak üzere, Tekel ürünlerine, ulaşıma zamlar artarak devam ediyor. Başta dar ve sabit gelirliler olmak üzere Emeklilerimiz, İşçilerimiz, memurlarımız çiftçi ve esnaflarımız kontrolden çıkmış enflasyonun altında ezim ezim eziliyorlar.”

“EMEKLİLERİN, MEMURLAR VE İŞÇİLERİN ENFLASYON KAYIPLARI TELAFİ EDİLMELİDİR”

“Bu yılın ilk dört ayında enflasyon %32 oranında artmıştır. Bilindiği gibi Sayıları 10 milyonu bulan işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine 6 aylık periyotlarda yılda iki defa gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılmaktadır. Söz konusu emeklilerimizin maaşlarına Temmuz ayına kadar artış yapılmayacaktır. Emeklilerimizin tahammülü kalmamıştır. Enflasyondan dolayı hak ettikleri kayıpları olan %32’lik enflasyon farkı hemen ödenmelidir. Yine memurlara ve memur emeklilerine Enflasyondan dolayı kayıpları telafi edilmeli, enflasyon farkı olarak maaşları %24,5 oranında artırılmalıdır. Aynı şekilde kamuda işçilerimizin de enflasyon kayıpları iade edilmelidir.”

“İKTİDAR, HALKIN ERKEN SEÇİM TALEPLERİNE KULAĞINI TIKAMIŞTIR”

“Siyasi iktidarın beceriksiz yönetim anlayışının bedelini halkımız yoksullaşarak ödemektedir. Türkiye fren patlamış bir kamyon misali sağa sola savrulmaktadır. Ekonomi kontrolden çıkmış halk panik içinde ne yapacağını bilememektedir. Yatırımcılar da üreticiler de ticaret erbabı da önünü görememektedir. İktidara güven kalmamıştır. Ülkemizde büyük bir kaos yaşanmaktadır. Bu kötü gidişe tedbir alamayan siyasi iktidar, halkın erken seçim taleplerine de kulağını tıkamıştır.”

İYİ Partili Yokuş: “Enflasyon fren tutmuyor halka perişan”