İYİ Partili Şentürk’ten Atatürk heykeline saldırıya kınama

featured
service

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Samsun’da Atatürk Heykeline yönelik yapılan çirkin saldırıyla ilişkin basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta Samsun’da Atatürk heykeline ip dolayarak aracıyla heykeli devirmeye çalışan iki kişi gözaltına alınmış ve yaşanan olayın ardından tepkiler peş peşe gelmişti. İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk de Atatürk heykeline yönelik saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Şentürk şunları söyledi:

“BUNA BENZER BİRÇOK OLAYA ŞAHİT OLDUK”
“Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun ilimizdeki heykeline yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Son yıllarda Atatürk’e karşı buna benzer birçok olaya şahit olduk. Bu da bize gösteriyor ki ulu önderimize karşı gizli kapaklı bir operasyon gayreti var.”

“RUHSUZ FESLİ KADİR’İ TARİHÇİ OLARAK TAKİP EDİYORLAR”
“Mevcut siyasi irade iktidar ve devletin başı bu konuda hiç de duyarlı davranmıyor. Adeta görmezden geliyorlar. Zaten bugüne kadar davranışları, tutumları ve sicilleri de bu düşünceyi destekliyor. Görünen o ki onlar; ‘’Kurtuluş Savaşı’nı Keşke Yunanlılar kazansaydı’’ diyecek kadar ruhsuz Fesli Kadir’i tarihçi olarak takip ediyorlar.”

“ATATÜRK’E DÜŞMAN OLANDAN TÜRK MİLLETİNE DOST ÇIKMAZ”
“Herkes şunu bilmeli ki yüce Türk milleti atasına sahip çıkacak kadar tarihi şuura sahiptir. O’nu canı kadar sevmektedir. Bu sevgiyi milletimizin yüreğinden söküp atmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Halkımızın duygularını test etmekten vazgeçin. Dünya var oldukça Atatürk milletimizin yüreğinde yaşamaya devam edecektir. Yüce Türk milleti biliyor ki Atatürk’e düşman olandan Türk milletine dost çıkmaz. Bu böyle bilinmelidir.”

İYİ Partili Şentürk’ten Atatürk heykeline saldırıya kınama