‘İşveren zamanın ruhuna uyum sağlamalı’

featured
service

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), Z kuşağını anlamak ve onlarla iş dünyası arasında bir bağ kurmak için Z Planı Projesi kapsamında, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal’ın yönetiminde, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 18-25 yaş aralığındaki, yaş ortalaması 23 olan, 330 mavi ve beyaz yaka çalışan Z kuşağı ile gerçekleştirilen bir araştırma yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) tarafından ortaklaşa yürütülen Z Planı Projesi çerçevesinde Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan Z kuşağına yönelik bir araştırma yaptı. Mavi ve beyaz yakalı 330 çalışanın katıldığı araştırmaya göre gençler, iş hayatında motive olmak için heyecan duyacağı, eğlenceli, maddi destek sağlayacak ve takdir edileceği bir iş istiyor.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü  Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Z kuşağının iş yerinde aradığı liderlik özelliğinin pozitif liderlik ve güvenilirlik olduğuna dikkat çekerken, Z kuşağının fikirlerine değer verilmesini önemsediğini ve motive olduğunu söyledi. İş hayatında artık Z kuşağının artık yer almaya başladığını ifade eden Tarhan, işverenlerin geleneksel düşünce yerine esnemeleri ve zamanın ruhuna uyum sağlamaları gerektiğini de belirtti. 

‘İşveren zamanın ruhuna uyum sağlamalı’