İstihdam Ofisleri işsizliğe umut oluyor

featured
service

İki yıla yakın süredir devam eden pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle, birçok iş yeri kapandı, neredeyse her sektörde ciddi kayıplar yaşandı ve işsizlik oranı daha da yükseldi. Türkiye’deki en büyük problemlerden biri olan işsizlik sorununa karşı İstihdam Ofisleri umut oldu.

İSTANBUL (İGFA) –  Ülkenin en büyük sorunlarından olan işsizliğe İstihdam Ofisleri umut oluyor. İstihdam Ofislerine kayıt yapan işveren sayısı 7 bin 485 olurken, bu yolla toplam 21 bin 252 kişi istihdama dahil edildi.

Bölgesel İstihdam Ofisleri, gerekli durumlarda adayların mesleki eğitimlerden faydalanmasını sağlamak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enstitü İstanbul İSMEK ile iş birliği içinde çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre özel sektör ile Bölgesel İstihdam Ofislerinin iş birliği sonucu, pandeminin olumsuz koşullarına rağmen iş arayan 21 bin 252 kişi işe yerleştirildi.

En çok istihdam edilen alanlar ise şöyle oldu: Üretim elemanı, depo personeli, temizlik görevlisi, garson, satış destek elemanı, market elemanı, komi, şoför, güvenlik görevlisi, satış elemanı, hasta danışmanı, doğal gaz sayaç personeli, engelli personel, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, kasiyer, aşçı, cnc operatörü, ön muhasebe, montaj personeli ve tahsilat uzmanı.

Hatırlanacağı gibi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2021 verilerine göre, Türkiye genelinde 15 yaş ve üzerindeki yeni işsiz sayısı bir önceki yıla göre 11 bin artış göstererek 3 milyon 965 kişiye yükselmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin istihdam ofislerine 149 bin 870 kişi iş başvurusunda bulunurken, iş arayanların başvurularını 444 8 333 numaralı telefondan kariyer danışmanlarına ulaşabileceği gibi “bio.ibb.istanbul” portalından online başvuru yaparak iş ilanlarını takip edebileceği kaydedildi.

 

İstihdam Ofisleri işsizliğe umut oluyor