İstanbul’dan başkanlardan ‘Süleymaniye’ açıklaması

featured
service

İstanbul’un simge yapısı Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan inşaat gündemiyle bir araya gelen başkanlar, sahiplenilen duygunun siyaseti olmayacağını söyledi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi, başkanlar Ekrem İmamoğlu ile Ergün Turan liderliğinde, kentin simge yapısı Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan inşaat gündemiyle bir araya geldi.

Başkanlar İmamoğlu ve Turan, yaklaşık 2 saatlik toplantının ardından tarihi Süleymaniye sokaklarında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’un binlerce yıllık kadim bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Başkan İmamoğlu, “600 yüz yılı aşkın bir tarihe sahip Osmanlı’nın en simgesel, en kadim görüntüsü Süleymaniye’dir. Bu silüeti hepimiz hem şehrin bireyleri olarak sahipleniyoruz -bütün tarihini sahiplendiğimiz gibi- hem de manevi olarak inancımızla da sahipleniyoruz bu görüntüyü. Sahiplendiğimiz bu duygunun siyaseti yok. Süleymaniye’yi gerçek anlamda tarihi kimliğine, maksimum oranda kavuşturabilme ve ortak çabayı gösterebilme konusunda ‘maksimum kararlılık’ kararını aldık. Her aşamasını vatandaşımızla paylaşarak, çok güzel bir sonucu İstanbul halkına burada sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan İmamoğlu, Süleymaniye’den, kentin bir başka sembol eseri Yerebatan Sarnıcı’na geçti.

Restorasyon çalışmalarında sona doğru yaklaşılan tarihi sarnıçta incelemelerde bulundu.

İstanbul'dan başkanlardan 'Süleymaniye' açıklaması 1

İstanbul’dan başkanlardan ‘Süleymaniye’ açıklaması