İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sahte alkol üretimi ve kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda 28 bin 400 litre sahte alkol ele geçirildi. “ÇENGEL-8” adı verilen operasyonlarda sahte alkol üretimi yaptığı belirlenen 9 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda düzenlenen operasyonlarda, bir deponun sahte alkol üretim merkezi olarak kullanıldığı tespit edildi. Üretilen sahte alkollerin İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla illerine satıldığı belirlendi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, 6 ayrı operasyonla piyasa değeri yaklaşık 15 milyon TL olan sahte alkol ve 15 bin 150 adet sahte bandrol ele geçirildiğini açıkladı. Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.