İstanbul’da öğrencilerin ‘beyaz önlük’ heyecanı

featured
service

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kuştepe ve Dolapdere Kampüslerinde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’da üniversiteli öğrenciler ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. 

Kuştepe ve Dolapdere Kampüslerinde düzenlenen törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Aileler, töreni çevrimiçi olarak canlı izledi. 

Törende konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, sağlık meslek mensuplarının insan yaşamına dokunan en değerli mesleklerden birini icra ettiğini belirtti.  

Beyaz önlüğün insan hayatına duyulan saygıyı, sağlığı koruma sorumluluğunu, mesleki dürüstlüğü; tüm insanlığa din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan hizmet etmeyi temsil ettiğini söyleyen Prof. Dr. Parlakçı, “Üniversite olarak ‘Okul için değil, yaşam için öğrenmeli’ mottosunu kendimize kılavuz edinirken her zaman hayata dokunmanın, insan hayatını daha iyiye taşımanın, topluma duyduğumuz sorumlulukla hareket etmenin önemine inandık. Sizlerin de Üniversitemizde edindiğiniz birikimi ve tecrübeleri meslek hayatınız boyunca insanı odağınıza alarak toplum yararına kullanacağınıza, BİLGİ geleneğini yaşatacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.

 İstanbul'da öğrencilerin 'beyaz önlük' heyecanı 1

İstanbul’da öğrencilerin ‘beyaz önlük’ heyecanı