İstanbul’da jimnastiğe özel spor salonu

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için Pendik’te bulunan Çamlık Spor Tesisini jimnastik branşının yapılabileceği şekilde düzenledi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’da olimpiyat ruhunun kentin tüm alanlarına yayılmasını ve çocukların sporla yetişen bireyler olmasını amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir projesini daha hayata geçirdi.

Daha önce çeşitli takım ve salon sporlarına yönelik hizmet veren çok amaçlı tesiste artık jimnastik branşında da eğitimler veriliyor. 

SPOR İSTANBUL’un uzman eğitmenleri tarafından verilen dersleri aileler, 100 kişilik bir tribünden izleyebiliyor.  30 öğrenci ile devam eden eğitimlere kayıtlar spor.istanbul/spor-okullari  adresinden devam ediyor.

Çamlık Spor Tesisinde ilk olarak geniş kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması yapıldı. Basketbol potaları ve skorboard söküldükten sonra havalandırma sistemi yenilenen tesisin fiziki şartları iyileştirildi. Salonda 3 – 5 yaş arası çocuklara Temel Hareket Eğitimi veriliyor. Performans gruplarının eğitimlerinin ise bir yıl boyunca devam etmesi planlanıyor.

Öte yandan Pendik Çamlık Jimnastik Salonunun yanı sıra 14 spor tesisinde daha jimnastik eğitiminü sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimlerine toplamda bin 215 öğrenci katılıyor.

İstanbul’da jimnastiğe özel spor salonu