İstanbul Üsküdar’da Kerem Görsev’li ÜSMEK açılışı

featured
service

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi, en büyük ÜSMEK mağazasını usta sanatçı Kerem Görsev’in sahne aldığı konserle hizmete açtı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’da Üsküdarlıların hizmetine sunulan kısa adı ÜSMEK olan Üsküdar Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları kadınlar için bir geçim kaynağına dönüşüyor. İlçede yer alan 17 ÜSMEK aracılığıyla kadınların girişimci ruhunu ortaya çıkaran Üsküdar Belediyesi, el emeği göz nuru ürünleri, ÜSMEK mağazasında satışa sundu.

ÜSMEK kursları aracılığıyla farklı branşlarda üretilen ve tasarlanan çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu mağaza, kadınların girişimci kimlik kazanmasına kılavuzluk ediyor.

Mağaza açılışına TBMM Başkan’ı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkan’ı Hilmi Türkmen, Amerikalı Müslüman kadın film yönetmeni ve yapımcı Samah Safi Bayazid ile çok sayıda seçkin davetli ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta dünyaca ünlü müzisyen Kerem Görsev’in piyona başında verdiği mini konser herkesi mest etti. 

Üsmek’lere bu yıl 10 bin civarında başvuru olduğunu kaydeden ve 6 binden fazla kursiyerin olduğunu ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Perşembe günü Ünalan mahallemizde yeni bir kursumuzu daha açacaklarını belirterek, ilçe halkına iki yeni müjde daha verdi.

Başkan Türkmen, İstanbul’da ilk olacak İcadiye Mahallesi’nde Üsmek dahilinde bir gastronomi okulu açacaklarını belirterek, “Üsmek’in yemek kursları zaten var ama bir binayı sırf yemek okulu olarak açacağız. Çok özel bir gastronomi okulu olacak, şimdiden hayırlı olsun. Uncular sokağımızı biliyorsunuz trafiğe kapattık. Yeniden düzenledik orayı. Tarihi Uncular sokağımız da gastronomi sokağı oluyor. İstanbul’da böyle bir sokak yok. 21 Haziran Dünya Gastronomi gününde gastronomi sokağımızın açılışını yapmış olacağız. Bütün Türkiye’deki sofraların zenginliklerini güzelliklerini orada sizlere sergileyeceğiz. Orası da hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İstanbul Üsküdar’da Kerem Görsev’li ÜSMEK açılışı