İstanbul mutfağına altın madalya

featured
service

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde İBB fırtınası esti. İBB aşçıları beş altın, beş gümüş, bir bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.

İSTANBUL (İGFA)-  Türkiye’nin en önemli gastronomi yarışması olarak görülen, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) genç aşçıları damga vurdu. 32 ülkeden bin 960 aşçı hünerlerini sergiledi. Yerli ve yabancı 120 şef jüri, dünya mutfağının en iyilerini seçti. Değerlendirmeler sonucunda ‘Yılın Altın Genç Şefi’ kategorisinde, pişirdiği kabak çiçeği dolması, ıspanak kekli kaz ciğerli külbastı ve frenk üzüm soslu kabaklı kadayıf tatlısı ile Mehmet Yusuf Bilmez “Yılın Altın Genç Şefi” kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. 

5 ALTIN KAZANAN AŞÇILAR VE YEMEKLERİ
Altın madalya kazanan diğer genç aşçılar ise şu yemeklerle kazandı: 

Fatih Talha Celep, ‘Ana Yemek’ kategorisinde Ballı Pekmezli Pirzola ile; Burak Karabıçak, Balık kategorisinde Deniz Börülceli Levrek Sarma ile; Batuhan Aydın , kategorisinde Kaz Yağında Çektirilmiş Gorgonzola Soslu Bonfile ile; Burak Çevik, Kuskus Toplarıyla yapılmış Bonfile ile altın madalyayı İBB mutfağına getirdiler. 

İstanbul mutfağına altın madalya