İstanbul Ankara Uçak Bileti Fırsatları ve Seyahat Rehberi

featured
service

Türkiye’nin başkenti Ankara’yı yakından tanımak isteyen gezginler, ekonomik uçak bileti fırsatlarını kaçırmasın! İstanbul’dan Ankara’ya seyahat edecek olan gezginlerin merak ettiği birçok detay bulunur. Seyahat tutkunları için en önemli detaylardan biri de ucuz İstanbul Ankara uçak bileti fırsatlarıdır. Anadolu’nun birçok köklü medeniyetine ev sahipliği yapmış olan başkent, 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Doğası, tarihi ve kültürel birikimiyle gezginlerin mutlaka görmesi gereken Türkiye lokasyonlarından biri olan Ankara, Anadolu’nun kendine özgü dokusunu başarılı bir şekilde yansıtır. Peki, İstanbul’dan Ankara’ya nasıl gidilir? Ankara uçak bileti fiyatları nedir? Ankara’ya ne zaman gidilir? Ankara’da gezilmesi gereken popüler rotalar nerelerdir? İşte, Ankara’ya seyahat edecek olan gezginlerin merak ettikleri sorular ve cevapları…

İstanbul’dan Ankara’ya Nasıl Gidilir?
Pegasus’la İstanbul’dan Ankara’ya seyahat edecek olan gezginlerin öncelikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlamaları gerekir. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlamak için de birçok seçenek bulunur. Gezginler; belediye otobüsleri, taksiler, VIP servisler gibi ulaşım araçlarıyla havalimanına kolaylıkla gidebilirler. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için ücretli servis hizmeti veren HAVABUS otobüslerini de tercih etmek mümkün. Belediye otobüsleri de, havalimanına ulaşımda tercih edilebilecek araçlar arasındadır. Gezginler İstanbulkart kullanarak şehrin her iki yakasından da ekonomik fiyatlarla Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirler. 4.Levent’ten E3, Bostancı’dan E9, Kadıköy’den E-10 ve E-11, Uzunçayır Metrobüs durağından 16S, Pendik’ten KM33, Deniz Harp Okulu’ndan 130H nolu belediye otobüsleriyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlanmaktadır. Gezginler metro ve taksi seçeneğiyle de havalimanına hızlı ulaşım sağlayabilirler.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na Pegasus, İzmir ve İstanbul gibi birçok şehirden direkt uçuşlar gerçekleştirir. Bunun yanı sıra Ankara Esenboğa Havalimanı aktarmalı yurt içi ve yurt dışı pek çok uçuş düzenlemektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı şehir merkezinden 28 kilometre uzaklıkta yer alır. Şehir merkezine ulaşımda BelkoAir otobüsleri kullanılabilir. BelkoAir otobüsleri Havalimanı ve Ankara Şehirlerarası Otobüs Garı güzergahında hizmet vermektedir. Havaş otobüsleri de havalimanı ve şehir merkezi arasında hizmet veren ulaşım seçeneklerinden biridir. Hızlı ve konforlu bir ulaşım tercih eden gezginler taksilerle de şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler. Güncel Ankara uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Pegasus’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara’ya Ne Zaman Gidilir?
Karasal iklime sahip olan Ankara’da kışlar oldukça çetin geçer. Her mevsim ziyarete uygun olan şehir için gezginler tatil beklentilerini göz önünde bulundurmalıdır. Kış mevsiminde hava sıcaklığı sıfırın altına düşerken, yaz mevsiminde sıcaklıkların yüksek derecelere ulaştığı görülmektedir. Yazın sıcağından, kışın da şiddetli soğuğundan etkilenmek istemeyen gezi tutkunları, Ankara seyahatleri için ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tercih edebilirler. Kartpostalı aratmayacak kar manzarasına şahit olmak isteyenler kış mevsiminde mutlaka Ankara’yı yakından görmeliler.

Ankara’da Gezilmesi Gereken Popüler Rotalar

İstanbul Ankara Uçak Bileti Fırsatları ve Seyahat Rehberi 1

Ankara’ya seyahat eden gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca popüler rotalar…


– Anıtkabir: Gezginlerin ilk durağı olabilecek lokasyonların başında Anıtkabir yer alır. Muhteşem mimarisiyle dikkat çeken, Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir, özellikle sömestr tatili, yaz tatili, 10 Kasım ve resmî bayramlarda yoğun ziyaret alır. Anıtkabir sınırları içerisinde yer alan Kurtuluş Savaşı Müzesi de gezginlerin mutlaka görmeleri gereken lokasyonlardan biridir.

– Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara’nın ilk sanayi müzesi olarak bilinen Rahmi M. Koç müzesi, 2005 yılında ziyarete açılmıştır. İçerisinde ulaşım araçları, denizcilik, makine tarihi, bilim, havacılık, sağlık ve Koç ailesine ait özel koleksiyon başlıkları altında birçok ilgi çekici parça bulunan müze, Ankara Kalesi’nin yakınlarında konumlanır. Sadece yetişkinlere değil çocuklara da hitap eden müzede, farklı yaş grupları için atölyeler de bulunur.


– Ankara Kalesi:
Başkenti kuşbakışı tüm detaylarıyla incelemek isteyen gezginler için Ankara Kalesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktaların başında yer alır. Dik bir yokuşun en tepesinde yer alan Ankara Kalesi, her ne kadar tırmanması zor bir noktada olsa da, yukarı çıkan gezginleri manzarasıyla büyülemeyi başarır. Ankara’nın göz kamaştıran yansımasını fotoğraflamak isteyen gezginler için Ankara Kalesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken lokasyonlardan biridir.

İstanbul Ankara Uçak Bileti Fırsatları ve Seyahat Rehberi