İşaret diliyle ‘Ayla’ gösterimi

featured
service

Kongre Merkezinde düzenlenen programda işitme engelli bireyler Ayla filmini kendileri için özel olarak hazırlanan işaret dili anlatımıyla izledi.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işitme engelli bireyleri ‘’Ellerimde Güç Var’’ projesi çatısı altında buluşturuyor. Bu kapsamda Kore savaşında Türk astsubayı ile Koreli bir kızın hikâyesinin anlatıldığı ‘Ayla’ filmi işitme engelli bireyler için perdeye yansıtıldı.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Ayla filmi gösterimine gönüllü öğrenciler, işitme engelli bireyler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün ve Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Aktürkoğlu etkinliğe katıldı.

Proje kapsamında işitme engelli gençler geleneksel Türk sporlarından olan okçuluk eğitimi alarak birlikte ok attılar. Kocaeli Üniversitesinde eğitim alan gönüllü 120 öğrenci çevrimiçi işaret dili eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Proje kapsamında “Ayla” filmi ile Kocaeli Kongre Merkezinde işitme engelli bireylerle buluşularak duygulu anlar yaşandı. Projeye katılan gönüllü ve işitme engelli bireylere içinde spor malzemelerinin bulunduğu çanta takdim edildi.

İşaret diliyle ‘Ayla’ gösterimi