İş İnsanı Sevgi Uyar Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı

featured
service

İYİ Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Sevgi Uyar, Türkiye’nin doğru yönetilmediğini belirterek milletin iyi ve cesur insanları göreve çağırdığını söyledi.

“Partili arkadaşların talebi ve desteği ile bu yola çıktığını belirten Uyar, ilgilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kendisini buralara getirenin, 25 Ekim 2017’de duyduğu bir ses olduğunu, o sesin ‘Yeter, söz milletin’ diyerek bir işaret fişeği attığını söyledi. Sevgi Uyar, o sesin milletin hak ettiği gibi yaşayamadığını, Türkiye’nin doğru yönetilmediğini, bu nedenle de iyi ve cesur insanları göreve çağırdığını vurgulayarak, sesin sahibinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunun altını çizdi.

‘BANA DA GÖREV DÜŞTÜĞÜNE İNANIYORUM’

Sevgi Uyar konuşmasında, hem bir Türk kadını, hem ülkenin başkentinde istihdam sağlayan bir iş insanı, hem bir anne olarak o sesi çok iyi anladığını ifade eden Uyar sözlerine şöyle devam etti:

“Her anne gibi, evladımın geleceğine dair endişelerim var. Bugün, gençlerimizin yüzde 60’ının, başka ülkelerde yaşamak istemesi, bir anne olarak beni endişelendiriyor. Yarın evlatlarımın da aynı hayali taşımasından endişe ediyorum. Bu nedenle, gençlerimizin Türkiye’ye yeniden güvenmesini istiyorum. Bunu sağlayabilmek için verilecek mücadelede, bana da görev düştüğüne inanıyorum.

İş İnsanı Sevgi Uyar Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı 1

‘VATANDAŞIN HAYATA KÜSMEDİĞİ BİR TÜRKİYE HAYAL EDİYORUM’

Her vatandaş gibi kendisinin de hayalleri olduğunu söyleyen Sevgi Uyar,

“Kadınların, karanlıkta güvenle yürüyebildiği bir Türkiye hayal ediyorum. Çalışanların, teri kurumadan hakkını alabildiği bir Türkiye hayal ediyorum. Gençlerin ülkelerine güvendiği, bütün gençlerimizin elinin iş tuttuğu bir Türkiye hayal ediyorum. Annelerin tencereyi kaynatabildikleri, babaların evlatları karşısında boynunun bükülmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Kadının erkeğe, gençlerin ülkesine, çiftçinin tarlasına, her bir vatandaşının hayata küsmediği bir Türkiye hayal ediyorum.”

‘BUGÜNKÜ ADALETSİZLİK YARINIMIZI DA HEBA EDECEK’

Türkiye’nin mutlu ve zengin bir ülke olmak için her şeyi olduğunu, kaynaklarını kimin nasıl kullandığının esas sorun olduğunu söyleyen Sevgi Uyar, daha güçlü bir Türkiye’nin, demokrasi ile adalet ile mümkün olduğunu, bugünkü adaletsizliklerin, yarınları da heba edeceğinin farkında olduğunun altını çizdi.

‘EVLATLARIMIN YÜZLERİNE BAKABİLMEK İSTİYORUM’

İş insanı Sevgi Uyar, aday adaylığı konuşmasına şöyle devam etti:

“ Yarın evlatlarımın yüzüne bakabilmeyi istiyorum. Anne, sen o günlerde ne yaptın? dediklerinde, cevap verebilmek istiyorum. Birlikte çalıştığım kardeşlerimin, mutlu ve huzurlu bir ülkenin vatandaşları olmalarını istiyorum. İşin özeti; Bana her imkanı sunan ülkeme ve onun asıl sahibi aziz milletime layık olmak istiyorum. Bu fikirlerle, bugün yeni bir yola çıkıyorum. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in ardında saf tutup, canımdan çok sevdiğim ülkem için yeni bir adım atıyorum. Ankara 2. Bölge Milletvekilliği aday adaylığımı huzurlarınızda ilan ediyorum. Ülkeme ve başkentimize borcumu ödemeye talibim. Allah beni utandırmasın. Allah, ülkemizi ve milletimizi koruyup kollasın. Yolumuz da bahtımız da açık olsun.” dedi.

SEVGİ UYAR KİMDİR?

1978 Yılı Yozgat doğumlu olan Sevgi Uyar 2 kız çocuk annesi. Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitelerinden mezun oldu. Halen Atatürk Üniversitesinde Yüksek Lisansına devam etmektedir.

2012 Yılında iş hayatına kendi kurduğu makine imalatı ve araç üstü ekipmanları firmalarıyla atıldı.

Siyasi hayatına 2018 yılında İYİ Parti Pursaklar İlçe Teşkilatında başladı. 2019 Yılında yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti Pursaklar Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu.

İş İnsanı Sevgi Uyar Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı 2
İş İnsanı Sevgi Uyar Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı