1. Haberler
  2. Gündem
  3. Interpol ve Yeşil Bültenle Aranan İki Şahıs Türkiye’de Yakalandı

Interpol ve Yeşil Bültenle Aranan İki Şahıs Türkiye’de Yakalandı

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası düzeyde aranan iki kişinin Türkiye’de düzenlenen operasyonlarla yakalandığını duyurdu. Rusya’nın çıkardığı Interpol Kırmızı Bülten ve Gürcistan’ın çıkardığı Yeşil Bültenle aranan zanlılar, Hatay ve Antalya’da yakalandı.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Rusya tarafından “Uluslararası Terörizm” suçundan kırmızı bültenle aranan L.R., Hatay’da yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, Gürcistan tarafından “Organize Suç Örgütü Üyeliği” suçundan yeşil bültenle aranan ve Rusya’da faaliyet gösteren suç örgütü “vor v zakone” mensubu olduğu belirtilen B.P. ise Antalya’da yakalandı.

Operasyonlar, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ile Hatay ve Antalya İl Jandarma Komutanlıklarının ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Açıklamasında operasyonları koordine eden birimleri ve sahada görev yapan jandarma personelini tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Uluslararası güçlü iş birliğimizle, hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Interpol ve Yeşil Bültenle Aranan İki Şahıs Türkiye’de Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.