İmaret Camii Afrika’da yaşayacak!

featured
service

Deniz Feneri Derneği Afyon Temsilciliği’nin hayata geçirdiği proje ile Gedik Ahmet Paşa Camii (İMARET ) Camii’nin adı Afrika’da yaşayacak.

Mesut ARSLAN – AFYON KENT HABER/(AYFONKARAHİSAR İGFA )- Derneğin Afyonkarahisar il temsilcisi Doğan Selçuk,  “Afrikalı Müslüman kardeşlerimizin manevi olarak da yanlarında olmaya Hristiyan ve misyonerlerin karşısında sahipsiz olmadıklarını göstermek istiyoruz. Daha önce Etipyopya da bir camii, Kamerunda bir Kuran Kursu inşaa ettik ve faaliyetlerine devam ediyorlar. İmaret Camiini Fildişi sahili Issia kasabasında inşa edeceğiz inşallah. Issia’da hem İslam sancağı hem Türk sancağı dalgalanacak.

İmaretin anlamı ise ; Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım amacıyla oluşturulan hayır kurumları. Başlangıçta imaretlerde; şehir dışından gelenlere, yolculara, yoksul ve düşkünlere yiyecek, sağlık ve giyecek yardımı yapılırdı. Sonraları ise imaretler sadece yemek verilen yerlere dönüşmüşlerdir. Issia şehrinde Müslümanlar Hristiyanlar tarafından çepeçevre sarılmış. Maalesef ki bir ibadethaneleri’de yok. Buraya İnşaa edeceğimiz Camii Müslüman halkın ibadethanesi olmak yanı sıra, toplanabilecekleri, cenazelerini kaldirabilecekler, dini gün ve geceleri beraberce geçirecekleri bir mekân olacak inşallah. Açılışına bizzat gideceğim.İmaret camisinde Müslümanlar kardeşler ile ibadet etmek için sabırsızlanıyorum. Şimdiden hayırlı olur inşallah” ifadelerine yer verdi.

İmaret Camii Afrika’da yaşayacak!