İmamoğlu’ndan teşekkür ve uyarı

featured
service

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ile kar yağışıyla ilgili bilgilerin basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mümkün olduğu kadar özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı ve mücadelesiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

“Vatandaşlarımızın bizimle uyumlu bir biçimde sürece dahil olmadığı takdirde İstanbul’da karla mücadelenin başarılı olma şansının olmadığını dün ifade etmiştim” diyen Başkan İmamoğlu, “Bizimle uyumlu bir süreç yürüten 16 milyon İstanbullu hemşehrimize yürekten teşekkür ediyorum. Biz, şu anda 4 günlük zaman diliminin başlangıcındayız. Vatandaşlarımız trafiği hafif görüp, özel araçlarıyla sahaya çıkma gibi bir davranışta lütfen bulunmasınlar. Toplu taşımaları tercih etsinler. Mümkün olduğu kadar özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarının, belki de bu 4 günlük tedbir alışımızın en kıymetli işlevi olacak” uyarılarında bulundu.

Karla mücadele çalışmalarını AKOM’dan yönettiklerini aktaran Başkan İmamoğlu, İBB ile iştiraklerinin elindeki çalışan ve teknik ekipman sayılarını detaylarıyla paylaştı. Başkan İmamoğlu, 9 bin 500 personelimiz karla mücadelede görevde olduğunu belirterek, “Ben, bu zor koşullarda görevini layıkıyla yerine getirme çabası içerisinde olan bütün emekçi kardeşlerime de buradan yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Sadece kurumumuzdaki 9 bin 500 personel değil, bizim kurumumuzun dışındaki kurumlarda ve de özellikle ilçe belediyelerinin bünyesindeki bütün çalışma arkadaşlarımıza da İstanbul halkı adına teşekkürlerimi ifade etmek isterim” dedi.

VALİLİK İLE HERHANGİ BİR KOORDİNASYON PROBLEMİMİZ YOK

Öte yandan Başkan İmamoğlu, bir gazeteciden gelen, “Dün akşam İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya bir tweet attı. Tweetinde, ‘Karla ve buzla mücadeleye hazır’ diyerek birçok çalışma arkadaşlarını ekledi. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu tweetin içinde yoktu. Bir koordinasyon problemi var diyebilir miyiz” sorusuna, “Yok; koordinasyon problemi olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi. İmamoğlu, Vali Yerlikaya ile bu sabah da kendisini arayarak karşılıklı istişarede bulunduklarını anlatarak, “En azından bizim açımızdan bir şey yok. Sayın Valimizin de öyle düşündüğünü düşünmüyorum. Sadece şunu getirdi aklıma: Herhalde bizim kusursuz çalıştığımızı düşünerek, diğer kurumlara biraz daha omuz vermek, destek istemiş olabilir. Bizim kusursuz çalıştığımıza dönük bir esprili yaklaşım olarak kabul ediyorum bu tweeti” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan teşekkür ve uyarı