İmamoğlu’ndan İETT’nin 150. yılında ‘metrobüs’ çıkışı

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köklü kurumu İETT, 150. yılını, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen galayla kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların yeni metrobüs araçlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İETT’nin, Dersaadet Tramvay Şirketi ‘nin kurulması ve 1871’de ilk atlı tramvayların hizmete girmesiyle başlayan yolculuğu, 150’nci yılına ulaştı. İETT, 150. yılını Şişli Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen galayla kutladı.

Oyuncu Pelin Batu’nun sunuculuğunu yaptığı İETT’nin “150. Yıl Galası”, kurum tarihçesinin görsellerle anlatıldığı kısa film gösterimi ve İETT Genel Müdürü Alper Bilgili’nin konuşmasıyla başladı. Konuşmasında İETT tarihçesini özetleyen Bilgili, 15 bin kişilik güçlü bir aile olduklarının altını çizerek, 800 hatta, 6000 aracımızla, 50 bin seferde, yaklaşık 4 milyon yolcuyı taşıdıklarını ve gelecekte İETT’yi daha da iyi yerlere taşıyacaklarını söyledi.

İSTANBULLULARIN YENİ METROBÜS ARAÇLARINA İHTİYACI VAR”

İstanbullulara daha yukarıda bir hizmet, daha kaliteli kontrol edilebilir, denetlenebilir bir hizmet verme sürecine yoğun bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların yeni metrobüs araçlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

“İETT denince, aklımıza, belediyemizin otobüsleri geliyor” diyen Başkan İmamoğlu, “1926’da ilk otobüsler İstanbul’da hizmete başladı ve bu hizmet devam ediyor. Tabii dönemine göre en kaliteli, en nitelikli araçları filosuna katan İETT’nin, bugün de yenilenmek ve geliştirme mecburiyeti önümüzde duran önemli bir husus. 2007 yılında, İstanbul için çok değerli bir adım olan metrobüs hizmeti başlatılmıştı. Tabii bugün baktığımızda, ne yazık ki o hatta bulunan araçların yaş ortalaması, ortaya koyduğu performansla kilometre hesabına baktığımızda, hizmet sürecini tamamlamış araçlar var. Yenilenme sürecinde ciddi adımlar atıyoruz. 160 aracımızın alımını yaptık. 300 araç alımıyla ilgili birtakım teknik, idari ve mali süreçlerindeki engelleri aştığımızda, inşallah 150. yılı içerisinde, oradaki alımlarla ilgili süreçte hızlıca başlatmış olacağız. Çünkü, İstanbul’un ve İstanbulluların bu araçlara acilen -iyi hizmet açısından- ihtiyacı vardır. Bu kentin, bu kentin insanlarını seven herkesin, halkımızın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm olmaya çalışan bir süreç yönetiyoruz. Bu noktada İstanbul’umuzda yapılan her işin de amacı budur” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan İETT’nin 150. yılında ‘metrobüs’ çıkışı