İmamoğlu: “Soylu’ya soruşturma açılmalı”

featured
service

Millet İttifakı’na mensup, CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da bir araya geldi. Başkanlar, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, güvenliği tehdit eden İçişleri Bakanı’yla ilgili Cumhurbaşkanı’nı göreve davet etti.

ANKARA (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, belediyedeki özel teftişin doğru olduğunu belirterek, “Bizler belediyeler olarak teftiş edilmekle olarak hiçbir sorunumuz yoktur. Belediyelerimiz teştif edilmiştir ve edilecektir” dedi.

Teftiş ile ilgil yanlış giden hususlar olduğunu ifade eden Başkan İmamoğlu, “İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat, 12 Aralık’ta TBMM’de açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist olduğunu iddia etti. Her verisi yanlış olan bakana şunu hatırlatmak isterim; tam 2 hafta üstünden geçti. Bu 15 boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı? Hiçbir şey duymadık yaptıklarıyla ilgili. Devlet adabına uygun bir biçimde bu beyanı ciddiye alarak, 15 Aralık’ta teftiş kurulunda bir araştırma ve gerekiyorsa da soruşturmaya izin verdim. Dolayısıyla bu çalışmayı başlatmış olduk” diye konuştu.

“ANLAŞILAN SAYIN BAKAN ROL KAPMAK İSTEDİ”

Twitter’dan soruşturma izni verildiğine ilk kez şahit olduğunu ifade eden Başkan İmamoğlu, “Uygulama böyle olmaz. Demek ki 15 gün sonra bir Pazar akşamı böyle bir tweetle süreci başlatmak aklına geldi. Hanginiz sayı ile tespit yapıldıktan sonra teftiş yapıldığını duydunuz? Sayı veriyorsunuz, bunlar terörist diyorsunuz sonra teftiş başlatıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı, Pazar günü konuştu İstanbul ile ilgili siyaset dolu bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı’nın bu konuşmasından Sayın Bakan rol kapmak istedi. İBB Başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. Böyle bir sürecin uygulanması akıllara zarar” dedi.

İmamoğlu, “Bir başka soruşturma açılması gereken kişinin ise 557 teröristin dışarda olmasına rağmen işlem yapmayan İçişleri Bakanı olması için Sayın Cumhurbaşkanı’na göreve davet ediyorum” diyerek Bakan Soylu’ya soruşturma açılmasını istedi.

İmamoğlu: “Soylu’ya soruşturma açılmalı”