İmamoğlu: “Şehit ve Gazi ailelerimiz birinci sırada”

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yöneticilerini Saraçhane’de ağırladı.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve beraberindeki 6 kişilik heyeti, Saraçhane’deki makam odasında ağırladı. Misafirlerini, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ile birlikte ağırlayan İmamoğlu, “Bizim özellikle, şehitlerimizin ve gazilerimizin ismiyle kurulan yapılara dönük hassasiyetimiz, elbette yüksek derecede. Bunun bazen suistimal edildiğinin de farkındayız. Dönem dönem bunu belediye başkanı olduğum ilçede de birçok yerde yaşadık.

Ama sizin yapınızın saygınlığını, çok kıymetli çalışmalarında hem başkanımız vasıtasıyla hem de kurumunuz vasıtasıyla biliyoruz. Bu önemli. Bizim de asli, birinci derecede sorumluluğumuz olan bir alan. Bu vesileyle, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hayatını kaybetmiş gazilerimize rahmet diliyoruz. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyoruz” dedi.

İBB bünyesinde “Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler Şube Müdürlüğü” kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Işık da dernekleriyle ilgili kurumsal bilgileri İmamoğlu ile paylaştı. İstanbul’un her 2 yakasında şubeleri olduğunu belirten Işık, “Genel merkezimiz Ankara’da. Türkiye genelinde 49 şube, 44 temsilcilik, tamamı şehit ailesi ve gazilerden oluşan bir derneğin üyeleriyiz. Bütün şubelerimizin olduğu illerde olduğu gibi; valilik, belediye ve garnizon komutanlığı protokol ziyaretlerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

İmamoğlu: “Şehit ve Gazi ailelerimiz birinci sırada”