“İmam Hatiplilerin fetret devrini biz sonlandırdık”

featured
service

28 Şubat döneminde kapısına kilit vurulmak istenen İmam Hatipler’in ülkenin en çok tercih edilen eğitim kurumları arasında yer aldığını belirterek, “Bu okullardan bir çok insan çıktı ancak kendi insanına kurşun sıkan hain çıkmadı” dedi.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden açılışının 70. yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye’de Din Eğitimi Sempozyumu’na katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki imam hatipli kardeşlerine selamlarını gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatip Okulları’mızın şöhretinin sınırların ötesine geçmeye başladığını söyledi.

“Din istismarından beslenen terör örgütlerine karşı mücadelede İmam Hatiplerin rolü anlaşıldıkça bu sayı inşallah hem ülkemizde hem dünyada artacaktır” diyen Erdoğan, “İmam Hatip’lerin fetret devrini biz sonlandırdık” dedi.

12 Mart muhtırasında ortaokul kısımları kapatılarak, lise kısımları 4 yıla çıkarılmıştır” diyen Erdoğan, “1974’te ortaokul bölümü yeniden açılmış, okul sayısı 101’e çıkmıştır. İmam hatipler 28 Şubat döneminde vesayetçilerin yeniden hedefi olmuş, katsayı zulmü ile de imam hatiplilerin üniversite hayallerine set çekilmiştir. Kendi evlatlarım da dahil imam hatipliler, üniversite hayallerini ya ertelemek ya da yurtdışında gerçekleştirmek zorunda kalmıştır. Katsayı uygulamasını kaldırıp 4+4+4 uygulamasını başlatarak İmam Hatiplilerin fetret devrini biz sonlandırdık. İmam hatip mezunuyum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Bizim için tüm okullar emirlerinde olduğumuz okullardır. Hepsine elimizden gelen tüm destekleri de veriyoruz” dedi.

2014 yılından itibaren başlayan örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi de eğitim sisteminin önemli ihtiyacını giderdiğini söyleyen Erdoğan, “Proje kapsamında aralarında kendi torunumun da bulunduğu yaklaşık 3 bin evladımız hafızlığını tamamlayarak icazetlerini almıştır. Bu okullardan bir çok hafız çıkmış, doktor, mühendis, hakim, avukat, siyasetçi, başbakan, cumhurbaşkanı çıkmıştır. Ama hamdolsun kendi insanına kurşun sıkan hain çıkmamıştır” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=aPkxyEtRi1M
“İmam Hatiplilerin fetret devrini biz sonlandırdık”