İklim krizine müzikle farkındalık

featured
service

Ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil, iklim krizine dikkat çekmek için ‘Uyan Anne, Uyan Baba’ şarkısını seslendirdi.

İSTANBUL(İGFA)- Nil Karaibrahimgil’in Yuvam Dünya için yazıp söylediği, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın seslendirdiği ‘Uyan Anne, Uyan Baba’ şarkısı bugün 42 Maslak Good Spaces’ta yapılan lansmanla kamuoyuna tanıtıldı. Yuvam Dünya Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık, sanatçı Nil Karaibrahimgil ve Yuvam Dünya Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte müziğin ve sanatın gücüyle iklim krizine karşı hepimizin farkındalığının artması hedefleniyor. 

Uyan Anne, Uyan Baba şarkısını yazan ve seslendiren Nil Karaibrahimgil, “Bu şarkıyı 2050 yılında çocukların elma bulamayacağını duyduğum gün yazdım. İki yıl önceydi. Karlı bir dağ kasabasındaydım, korona yeni başlıyordu. Koronayı da iklim krizi gibi ciddiye almıyorduk. Şarkıyı ukuleleyle, yatağın kenarında kaydettim. Söylerken ağladım. Özellikle, ‘bugün doyurup da, yarınımı aç bırakamazsın’ kısmını… Benim de küçücük bir oğlum vardı ve dünyanın geleceği iyi değildi. Yok sayamayacağım kadar büyük bir aciliyetin ve sorumluluğun şarkısı ‘uyan anne’. Bir çığlık. ‘Uyan anne! Uyan baba!’ diyen bir çocuğun ağzından yazdım şarkıyı. Belki de kendi uyanışımdı bu. Oğlumun bana bağırışıydı. 

Yakın arkadaşım Kıvılcım Kocabıyık’la, Yuvam Dünya derneğini kurmuştuk. İklim krizi hakkında bilinçlendirme ve aksiyon alma çalışmaları yapan müthiş bir dernek oldu kısa zamanda. ‘Uyan Anne, Uyan Baba’ onun şarkısı olsun istedik. Hem çığlığını atsın herkesi uyandırsın hem de Yuvam Dünya’nın çalışmaları rüzgâr alsın, destek görsün istedik” dedi.  

İklim krizine müzikle farkındalık