İftar yardımı sitesine sanal saldırı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği ulaştırmak için kurulan iftarver.com web sitesinin saldırıya uğradığını açıkladı.

Hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiği internet sitesi günde 10 milyon görüntüleme sayısına ulaştı. Kampanyanın ilk gününde ise 101 bin 847 iftar menüsü siparişi alındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Yardımlaşma ve dayanışmayı internet üzerinden sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Belpa, www.iftarver.com internet sitesinin saldırıya uğradığını belirterek kötü niyetli kişilerin engelleme girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Belpa tarafından yapılan yazılı açıklamada “Sitemiz mübarek Ramazan ayının ilk gününde siz değerli vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ve desteği sayesinde yaklaşık 10 milyon görüntülenme sayısına ulaşmıştır. Sizler bir aileye daha sıcak iftar yemeği ulaşsın gayretinde bir yoğunluk oluştururken, kötü niyetli birileri de sistemimizi yoğun saldırıya tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek götürmemizi engellemeye kalkmaktadırlar” ifadelerine yer verildi.

İlk gün 12 bin 378 kişiye iftar yemeği

Açıklamada ayrıca Ramazan Ayı’nın ilk gününde gerçekleşen sipariş ve yardımlara dair de sayısal veriler paylaşıldı. 15.891 hayırsever vatandaştan, toplam 101.847 iftar menüsü siparişi alındığı ve bu siparişlerin yaklaşık 25 bininin sanal pos kuyruğunda beklediği ve periyodik olarak sisteme işlendiği bildirildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Yoğun talepler karşısında kuyruğa alınan siparişlerin işlenmesi hususunda zaman zaman gecikmeler yaşanabilmektedir. Bu durumdan dolayı anlayışınıza sığınıyor ve sistem teknik altyapımızı bu gece itibariyle dört katına çıkaracağımızı bilginize sunuyoruz.

Ramazan ayının ilk gününde toplam 12.378 vatandaşımıza sıcak iftar menüleri siz kıymetli hayırsever vatandaşlarımız adına imzalı teslim tutanağı karşılığında teslim edilmiştir. Dağıtımlar talep sıralamasına göre yapılmaktadır. Faturalarınız e-posta adreslerinize, teslimat mesajları da telefonlarınıza sistem yoğunluğuna göre gönderilmeye devam etmektedir.

27.04.2020 Pazartesi gününden itibaren üretim ve lojistik ağımızı genişleterek günde 25.000’den fazla vatandaşımızın evine sıcak iftar menülerini sizler adına teslim ediyor olacağız. Bundan sonra teslim edilen her iftar paketinde “Bu iftar menüsünün ücreti bir hayırseverimiz tarafından ödenmiştir.” ibaresi bulunacaktır.

Yoğun ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

İftar yardımı sitesine sanal saldırı