İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik Gaziantep merkezli olarak 47 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 208 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlar, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirildi.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çok sayıda İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nün katılımıyla yapılan operasyonlarda, örgütün güncel faaliyetleri deşifre edildi. Operasyonlarda, FETÖ’nün kripto haberleşme yöntemleri tespit edilirken, yurt içi ve yurt dışındaki örgüt toplantılarının da izine ulaşıldı.
Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Gaziantep ile birlikte bölge yapılanmasındaki Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman’da güncel örgüt yapısı deşifre edildi.” ifadelerini kullandı. Operasyonda ayrıca örgütün eleman temin etme yöntemleri açığa çıkarılırken, yurt dışı eğitim kamplarına götürülen bazı örgüt üyeleri de yakalandı.
Gaziantep, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon başta olmak üzere toplam 47 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, örgüt üyeleri tarafından kurulan şirketler aracılığıyla FETÖ’ye finansman sağladıkları ve dijital kripto haberleşme programları üzerinden irtibat kurdukları tespit edildi.
Dijital Materyaller ve Örgütsel Belgeler Ele Geçirildi
Operasyonlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Gaziantep Valimizi, operasyonları koordine eden Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Vergi Denetim Müfettişlerimizi, MASAK çalışanlarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum.
Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize aralıksız devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ'nün Güncel Yapılanmasına yönelik bugün eş zamanlı olarak düzenlediğimiz operasyonlarda;
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) May 6, 2025
208 şüpheli yakalandı ❗️
“Gaziantep ile birlikte bölge yapılanmasındaki Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman’da güncel örgüt yapısı deşifre edildi. “
⚠️… pic.twitter.com/hzTVOtkzpj