İBB’den ‘Noel Bayramı’ daveti

featured
service

İBB, kurum tarihinde bir olarak, Türkiye’de yaşayan Hristiyan toplumunun dini liderlerini, Noel Bayramı nedeniyle düzenlenen davette buluşturdu. Davette konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hemen her toplumda, din ve inançlar üzerinden menfaat elde etme hevesine kapılanlar olduğuna vurgu yaptı.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de yaşayan Hristiyan toplumunun dini liderleriyle bir araya geldi. Kurum tarihinde ilk kez düzenlenen ve Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Noel Bayramı” davetine eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte katılan İmamoğlu, İstanbul’un, pek çok farklı din, millet ve kültürden insanların tarih boyunca komşuluk ettiği eşsiz, dünya güzeli bir kent olduğunu vurguladı. Ermeni, Rum, Süryani, Keldani, Latin, Bulgar, Gürcü ve diğer cemaatlere mensup Ortodoks, Katolik ve Protestan kiliselerinin kente rengini veren kültürel miraslar olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Kuşkusuz özel günlerimizde ve bayramlarımızda sevinci, mutluluğu birlikte paylaşmak bizleri, kesinlikle ve kesinlikle birbirimize çok daha fazla yakınlaştırıyor” dedi. 

İmamoğlu, “Din istismarı, dünya barışının toplumsal güvenliğin ve bireylerin iç huzurunun önünde önemli bir engel oluşturmaktadır. Aslında bütün inançlara da aykırıdır bu durum. Biz, hiçbir inancın temel felsefesine uymayan, sadece kendisini değerli gören, böylesi anlayışların değişmesi için eşit, adil ve kapsayıcı yönetim vizyonuyla, yönetişim anlayışıyla bu kente hizmet etme noktasında kararlı bir ekibiz” dedi. 

İmamoğlu son olarak, “Tüm Hristiyan aleminin bu özel gününde, mensubu bulunduğum İslam dini açısından da bir Müslüman olarak da iyi bir Müslüman olma arzusunda olan bir insan olarak da son derece önemli büyük değerimiz, Hazreti İsa peygamberin doğum günü olan Noel Bayramı’nızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

İBB’den ‘Noel Bayramı’ daveti