HSK’dan ‘sosyal medya’ rehberi

featured
service

Hakim ve savcılar için hazırlanan “Türk Yargı Etiği Bildirgesi Kapsamında Sosyal Medya Kullanım Rehberi”, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile kabul edildi.

ANKARA (İGFA) – Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun internet sayfasında yer alan rehberde, modern dijital çağda, hem uluslararası hem ulusal planda yargıya ilişkin müstakil etik ilkeler yanında özel olarak hakim ve savcıların sosyal medya kullanımına ilişkin daha ayrıntılı etik rehberler geliştirilmesi ihtiyacı ortaya çıktığı aktarıldı.

Hakim ve savcıların, mesleki sınırlamalar ile Türk Yargı Etiği Bildirgesi kapsamında ifade özgürlüğünden yararlanabilecekleri hatırlatılan rehberde, özel hayat ve ifade özgürlüğü alanına giriyor olsa da sosyal ağlara üye olmak ve bunların kullanımının ihtiyatlı olmayı, kullanım ve işleyiş koşulları hakkında iyi bilgilenmeyi gerektirdiği vurgulandı.

Rehberde, bu durumun, yargıyı ilgilendiren konularda görüş, düşünce ve mesleki deneyim paylaşımını amaçlayan hakim ve savcılara özgü mesleki tartışma forumları için de geçerli olduğu belirtildi.

Söz konusu rehbere ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

HSK’dan ‘sosyal medya’ rehberi