“Hobi Bahçeleri Tarım Arazilerini Yok Ediyor”

featured
service

Akyurt Belediyesi tarım arazilerinin vasfını yitirmemesi amacıyla vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Yapılan açıklama, “Son dönemde tarım arazilerinde hobi bahçesi adı altında yapılmaya çalışılan gayri resmi bölme ve akabinde hisse satışı işlemleri tarım arazilerini parçalamakta (mülkiyet açısından) ve nitelikli tarım yapılmasına mani olmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

“TARIM EN AZ SANAYİ KADAR ÖNEMLİ”

“Tarım en az sanayi yatırımları kadar önem verilmesi gereken bir sektördür.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen ilçemizde sanayi yatırımları ve inşaat sektörü büyük bir ivme kazanmıştır. Bu büyüme ve gelişme ilçemize olan rağbeti arttırmış ve bazı sıkıntıları da beraberinde getirmiştir.Şöyle ki, ilçemizde dumansız sanayinin yanı sıra ciddi tarım arazileri de bulunmaktadır. Tarım en az sanayi yatırımları kadar önem verilmesi gereken bir sektördür. Bu bağlamda; ilçemizde bulunan tarım arazilerinin korunması, tarım dışı amaçlarla kullanımın engellenmesi ve imar planı dışında kalan bu yerlerin tarımsal faaliyetler için kullanılabilmesini sağlamak amacıyla ilçemizde yaşayan her bireyin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.

“MADDİ KAYIPLARA SEBEBİYET VERİR”

Son dönemde tarım arazilerinde hobi bahçesi adı altında yapılmaya çalışılan gayri resmi bölme ve akabinde hisse satışı işlemleri tarım arazilerini parçalamakta (mülkiyet açısından) ve nitelikli tarım yapılmasına mani olmaktadır. Ayrıca başka ilçelerde edinilen acı tecrübe ile bu tür uygulamalar sonucunda birçok manevi sorunun ortaya çıktığı ve bu bölgelerin itibarının zedelenmesi sonrasında uzun vadede maddi kayıplara da sebebiyet verdiği görülmüştür.Bu itibarla birer Akyurt sevdalısı olarak hobi bahçesi vb. adlar altında arazilerin parçalanmasını engellemek adına sizleri duyarlı davranmaya davet ediyorum.”

AKYURT BELEDİYESİ TARAFINDAN 2012 YILINDA DA HOBİ BAHÇELERİ İLE İLGİLİ OLARAK AÇIKLAMA YAPILMIŞTI. OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

“Hobi Bahçeleri Tarım Arazilerini Yok Ediyor”