Hilal Ayık’tan Mansur Yavaş’a: İnsanın yüzü kızarır, utanır

featured
service

Faaliyet raporunun görüşüldüğü Ankara Büyükşehir Belediye Meclis oturumu yine tartışmalarla başladı. Kuzey Ankara’nın ulaşım sorununun çözüme kavuşmadığını söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Havalimanı metrosu konusunda da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı sert sözlerle eleştirdi. Ayık, “Hakikaten insanın yüzü kızarır, utanır, sizin seçim vaadinizdi” diye konuştu.

“SİZİN SEÇİM VAADİNİZDİ”
“Faaliyet raporunda havalimanı metrosu ile ilgili hiçbir şey göremedim” diyen Ayık, Mansur Yavaş’ın ‘Havalimanını yapmaya hazırız” sözlerini eleştirdi.
Ayık, “Sayın başkan iki gün önce Melih Gökçek döneminde yapılmış parkın tadilatının açılışında şöyle bir söylemde bulunuyor, hatta bakanlığa sitemde bulunuyor. ‘Yatırım planına aldınız neden yapmıyorsunuz metroyu’ diyor. Hakikaten insanın yüzü kızarır, utanır, sizin seçim vaadinizdi. Yapabiliyordunuz belediyenin kaynağı vardı, bütçesi vardı, akıllı kullanılırsa her şey yapılabilirdi. Hem söz verip yapmadığınız gibi utanmadan bakanlığa hesap mı soruyorsunuz? Daha öncede bakanlık tarafından engellendiği imalarında bulundu, hayır kesinlikle bakanlığımız tarafından böyle bir engelleme söz konusu olmamıştır. Sayın Başkan sözünü tutmak yerine her zamanki gibi bahanelere sığınmıştır” diye konuştu.

“TÜNELİN TADİLATINI YAPAMAYANLARDAN METRO YAPMASINI BEKLEMİYORUZ”
Kuzey Ankara ilçelerine ulaşım yolda bulunan tünelin tadilatının dahi yapılamadığını belirten Ayık, “60 günde hemen iki tarafında tadilatı yapılıyordu, kullanıma açılıyordu. O ucube görseli çok çirkin olan imalatı yapmak için bize aylarca çile çektirdiler. Daha Kuzey Ankara’da bizim dönemimizde yapılmış bir tünelin tadilatını yapamayanlardan biz tabiki havalimanı metrosunu yapmasını da beklemiyoruz” dedi.

Akyurt’ta geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından ASKİ’nin neredeyse hiçbir çalışma yapmadığını da sözlerine ekleyen Ayık, “Karacalar’da bir dere ıslahı yaptılar. Bayram öncesi yarım kaldı. Vatandaşlarımız şikayetçi, bir an önce tamamlanmasını diliyorum. Ama diğer dere yataklarına hiçbir şekilde müdahale edilmedi. Asıl bizim selde mağdur olmamıza neden olan Ulupınar dere ıslahı tamamlanmadı” şeklinde konuştu.

Ayık ayrıca, faaliyet raporunu da faaliyetsizlik raporu olarak değerlendirdi.

Hilal Ayık’tan Mansur Yavaş’a: İnsanın yüzü kızarır, utanır

Yorumlar kapalı.