HİÇ Ödülleri’nin sahibi Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin genç ‘PR’cıları oldu

featured
service

Bursa Yıldırım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Halkla İlişkiler Alanı, Halkla İlişkiler Çalışmaları Ödülleri olan “HİÇ”e layık görüldü.

BURSA (İGFA)-  Bursa Halkla İlişkiler Derneğinin düzenlediği gecede başta kurumlar olmak üzere toplumun genelinde halkla ilişkiler mesleğinin arzu edilen seviyede kabul görmemesi ve değerinin bilinmemesine karşı dikkat çekmeyi amaçlayan 9. HİÇ Ödüllerinde Yıldırım MTAL öğrencileri “çevre”  konulu sosyal sorumluluk projesi ile ödül aldı.

YMTAL ÖĞRENCİLERİ “HAYVANLAR DOSTLARIMIZ DOĞAMIZ HAYATIMIZDIR” DEDİ 

“Hayvanlar dostlarımız, doğamız hayatımızdır” diyen Halkla İlişkiler öğrencileri Tuğba Köseoğlu ve Ayda Enveroğlu iki uygulamadan oluşan proje tasarladı. İlk adımını oluşturan “Üç proje birden” ile Balaban Köyü yakınlarında 10 km alanda çevreyi temizlediler, doğa yürüyüşü yaptılar ve hayvan dostlarımız için doğaya kedi ve köpek maması bıraktılar. Hayata geçirilen bu projede doğa anaya el uzatmakla birlikte gençler; hem doğa bilincine sahip olurken hem de can dostlarına yardımda bulunup merhamet duygularını ön plana çıkardılar.

Günümüz çağında artan çevre sorunlarına dikkat çekmek isteyen halkla ilişkiler öğrencileri, bu duruma farkındalık kazandırmak amacıyla “Yaşanabilir dünya için görmezden gelme!” sloganı ile projenin ikinci uygulaması olan tanıtım filmi çekti. Halkla İlişkiler Öğretmeni Alim Ataş :” Bu sosyal sorumluluk filmi ile 2032 yılında üretilen hayali bir gözlük anlatılmaktadır. Çeşitli çevre sorunlarını algılayan ve sinyal veren bir gözlük ile hedef kitlemizde farkındalık yaratmayı hedefledik. Çevre sorunlarını görmek için teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması değil, insanın kendi iradesiyle farkına varması ve bu konu hakkında bilinçlenmesi gerektiğini mesajı vermeye çalıştık” dedi.

HİÇ’TE BU SENE BİR İLK YAŞANDI 

Halkla İlişkiler Çalışmalarının ödüllendirildiği, HİÇ ismiyle bir nevi  ironi yaratan organizasyon olma özelliği gösteriyor. Halkla İlişkiler mesleğinin sorunlarını, bu mesleğin görmesi gereken değeri vurgulayan bu isim mesleğin yıllardır yaşadığı sorunlara dikkat çekme amacı taşıyor. 9’ncusu düzenlenen HİÇ Ödülleri Bursa Halkla İlişkiler Derneği tarafından veriliyor. Seçkin kuruluşların iletişim uzmanları ve öğretim üyelerinin yer aldığı alanında uzman 7 kişiden oluşan jüri üyeleri ile değerlendiriliyor. Törende, Kurum İçi İletişim, Kurumsal İletişim, Sosyal Sorumluluk, Sponsorluk, Dijital PR, Pazarlama İletişimi, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kuru Kuruluşları ve Üniversite kategorilerinde ödül verilmekteydi. Ancak bu sene bir ilk yaşandı ve 9. HİÇ ödüllerinde Meslek Lisesi kategorisinde de ödül verildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında organize edilen gecede Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz:” Halkla İlişkiler Alanında eğitim veren bir okul olarak bu ödül sürecinde olmak ve süreç sonunda da ödül almak kurumumuzu mutlu etmiştir. Sektörün kalbinde olmak, iş dünyası ile öğrencilerimizi buluşturmak bizleri heyecanlandırıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz bir yandan doğa sevgisi ve bilinci aşılarken bir yandan da toplumsal sorunlara karşı duyarsız kalmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattılar. Bu anlamlı çalışma ile HİÇ Ödülü’ne layık görülen halkla ilişkiler alanı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

HİÇ Ödülleri’nin sahibi Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin genç ‘PR’cıları oldu