Hibrit lokomotif jeneratör SAHA EXPO’da görücüye çıktı

featured
service

Teksan, Türkiye’nin ilk yerli hibrit lokomotifi için geliştirdiği jeneratörünü SAHA EXPO 2021’de görücüye çıkardı.

İSTANBUL (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen fuarda Teksan, hibrit lokomotif jeneratörünü sergiliyor.

Yerli üretim ve istihdama öncelik veren Teksan, güçlü Ar-Ge Merkezi ve yenilikçi teknolojileri ile ilkleri gerçekleştiren bir enerji çözümleri şirketi olarak dikkat çekiyor. Teksan, Genco, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve ASELSAN iş birliğiyle Eskişehir’de TCDD Taşımacılık A.Ş. için üretilen Türkiye’nin ilk yerli hibrit lokomotifinin jeneratörüne de imza atarak öncü konumunu bir kez ortaya koyuyor.  

Dünyada hibrit lokomotif jeneratörünü üretebilen sayılı üreticiler arasına girmeyi başaran Teksan, Türkiye’de bir ilk olan hibrit lokomotif jeneratörünü ilk kez Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO 2021’de tanıtıyor. 

Tasarım ve üretimi Türk şirketleri tarafından yapılan ilk yerli hibrit manevra lokomotifi TCDD Taşımacılık için hizmet verecek. Türkiye böylece dünyada bu teknolojiye sahip 4.’ncü ülke olmayı başardı. Hibrit manevra lokomotifin yüzde 60 yerlilik oranının seri üretime geçildiğinde yüzde 80’e çıkması hedefleniyor. Teksan ilerleyen dönemde projenin yerlilik oranının artırılmasına katkı verecek çalışmaları da hayata geçirmeyi hedefliyor.

Hibrit lokomotif jeneratör SAHA EXPO’da görücüye çıktı