Hem öğreniyorlar hem de kazanıyorlar

featured
service

İŞ GA­RANTİLİ EĞİTİM
Nev­zat Hü­se­yin Tir­ya­ki Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si’nin atöl­ye­le­ri­nin güç­len­di­ril­di­ği­ni ve yeni alı­nan CNC tez­gâh­la­rı ile uy­gu­la­ma­lı eği­tim mo­de­li­ne adım atıl­dı­ğı­nı be­lir­ten Akyurt Belediye Baş­kanı Hilal Ayık, yeni ma­ki­ne­ler ile tek­no­lo­ji ya­tı­rı­mı­nın devam ede­ce­ği­ni söyledi.

Ak­yurt’un güçlü bir sa­na­yi­ye sahip ol­du­ğu­nu, bunun ya­nın­da ni­te­lik­li per­so­nel ih­ti­ya­cı­nın da artış gös­ter­di­ği­ni kay­de­den Ayık, sa­na­yi ku­ru­luş­la­rı ile ya­pı­lan iş bir­li­ği sa­ye­sin­de genç­le­rin ga­ran­ti­li işe ka­vu­şa­ca­ğı­nı dile ge­tir­di.

DÖNER SERMAYE ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Nev­zat Hü­se­yin Tir­ya­ki Mes­lek Li­se­si’nin bu­gü­ne kadar 1 kuruş bile döner ser­ma­ye­si­nin ça­lış­ma­dı­ğı­nı ancak mo­bil­ya bö­lü­mü­ne 1 mil­yon 500 bin TL de­ğe­rin­de ya­pı­lan ya­tı­rı­mın ar­dın­dan öğ­ren­ci­le­rin hem öğ­re­nip hem de para ka­zan­dı­ğı­nı ifade eden Ayık, “Şu anda New York’taki Türk Evi’ne giden mo­bil­ya­lar öğ­ren­ci­le­ri­miz ta­ra­fın­dan fason ola­rak üre­ti­li­yor. Metal Atöl­ye­miz ile il­gi­li ola­rak da sa­na­yi­ci­le­ri­miz­le pro­to­kol im­za­la­dık. Ar­dın­dan elekt­ro­nik ve bilgi işlem ala­nı­na da el ata­ca­ğız. Bütün atöl­ye­le­ri­mi­zi dö­nüş­tü­re­ce­ğiz. Bu­gü­ne kadar 1 lira bile döner ser­ma­ye­si ça­lış­ma­mış bir okul, şimdi döner ser­ma­ye ça­lı­şı­yor ve öğ­ren­ci­le­ri­miz bin 500 lira harç­lık alı­yor.

HEDEF: PUANLA ÖĞRENCİ ALAN OKUL
Böy­le­lik­le hem ço­cuk­la­rı­mı­zın mes­le­ğe olan aidi­ye­ti ar­tı­yor hem de para ka­zan­mış olu­yor­lar. CNC tez­gâh­la­rı üst düzey ma­ki­ne­ler ve bu­ra­da eği­tim alan ço­cuk­la­rı­mız hangi fir­ma­ya gi­der­se git­sin rahat bir şe­kil­de iş bu­la­bi­le­cek­ler. Büyük bir tec­rü­be edin­miş olu­yor­lar. Bizim he­de­fi­miz üç yılda mes­lek li­se­mi­zi pu­an­la öğ­ren­ci alır hale ge­tir­mek ola­cak.” dedi.

SANAYİ, TEKNOLOJİ VE EĞİTİM ÇIKIŞ NOKTAMIZ OLACAK

“Sa­na­yi, tek­no­lo­ji ve mes­le­ki eği­tim bizim çıkış nok­ta­mız bu ola­cak. Sü­rek­li eği­tim mer­ke­zi, mes­lek yük­sek okulu, mes­lek li­se­si, mes­le­ki eği­tim kam­pü­sü ile ni­te­lik­li insan kay­na­ğı sağ­la­ya­rak sa­na­yi­ci­le­ri­miz­le iş bir­li­ği­ni ge­liş­tir­me­ye devam ede­ce­ğiz” diyen Ayık, “Bir diğer adım ise mo­bil­ya bö­lü­mü­nün ya­nın­da dö­şe­me ve dikiş atöl­ye­si­ni de ek­le­mek­tir. Öce­lik­le­ri­mi­zi be­lir­le­dik, adım­la­rı­mı­zı at­ma­ya devam edi­yo­ruz. Tüm bu ça­lış­ma­la­rı ya­par­ken de Kay­ma­ka­mı­mız ve İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü­müz ile is­ti­şa­re ha­lin­de ha­re­ket edi­yo­ruz.” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Hem öğreniyorlar hem de kazanıyorlar