HBB AKOM’da kriz masası oluşturuldu

featured
service

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, üç ilçede etkili olan aşırı yağışlara karşı teyakkuz halindeydi.

HATAY İGFA- 5 Mayıs günü öğle saatlerinde başlayan ve ertesi gün sabah saatlerine kadar şehri etkisi altına alan sağanak yağış birçok bölgede su baskınlarına neden oldu. HBB, sahada görev yapan ekipleri ile yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti.

Çalışmalar gece boyu sürerken HBB Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) kriz masası oluşturuldu. Özellikle Antakya, Defne ve Reyhanlı ilçelerinde etkili olan yağış karşısında AKOM koordinesindeki tüm personel ve iş makineleri sahaya inerek su baskınlarına anında müdahale etti. Metrekareye 20 kg yağışın düştüğü anlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Merkezi yaklaşık 630 ihbar aldı.

Tüm ihbarlara yanıt vermek için seferber olan HBB, vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırabilmek için canhıraş mücadele verdi. HBB, gün boyu devam eden şiddetli yağış ve beraberindeki su baskınlarına karşı 374 personel, iş makinesi, vidanjör, itfaiye aracı ve motopomp olmak üzere 123 hizmet aracıyla seferber oldu. Yağışın durması ve suların çekilmesi ile birlikte HBB çevre temizlik ekipleri, toprak, moloz ve atıkları özenle temizledi. Özellikle Payas sahilinde biriken atıkları ayrıştırarak temizleyen ekipler, çevre sağlığını tehdit eden görüntüleri ivedilikle ortadan kaldırdı.

HBB AKOM’da kriz masası oluşturuldu