Hayvansever kardeşler her sabah 20 kedi besliyor

featured
service

İzmir’in Basmane bölgesinde esnaflık yapan Ali Güven ve Mehmet Güven kardeşler, semtteki tüm sokak hayvanlarının yiyecek ve içeceklerini sağlıyor.

İZMİR (İGFA)- İzmir’de ikamet eden esnaf  Ali ve Mehmet Güven kardeşler, tüm ailede hayvan sevgisi olduğunu, Antalya’da yaşayan annesinin 20 kedisi olduğu için kendilerini görmeye bile gelemediğini söyledi.

Basmane’nin maskotu haline gelen Babür’e 10 bakan, her sabah 20 kediyi besleyen kardeşler, güvercinleri de ıslak ekmekle besliyor. Kargalar, köpekler, kediler ve güvercinler Güven Kardeşler’in yıllardır bıkmadan usanmadan beslediği hayvanlar arasında yer alıyor. Basmane’deki trafik lambalarının üzerinde bekleyen kargalar, yiyecekleri gördükleri anda alçalıp onları alıp tekrar uçuyor.

‘BURS PARASI İLE MAMA  ALIYOR’

Hayvan sevgisi hakkında konuşan Ali Güven, “Bizim hayvan sevgimiz aileden geliyor. Annem Antalya Akseki’den buraya bizi görmeye gelemiyor. Orada da 20 kedi var. Köy zaten sakin bir yer. Ben gelirsem kim bakar onlara diyerek bizim yanımıza gelemiyor. Maaşının belli bir kısmını kedilere ayırıyor. Kız kardeşimin kızı Antalya’da öğrenci olduğu için burs alıyor. Bu burs paralarını kedilere mama ya da ciğer alarak değerlendiriyor. 

Hayvansever kardeşler her sabah 20 kedi besliyor