Hayvanları Korumu Kurulu Toplantısı yapıldı

featured
service

Niğde’de İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı, sokak hayvanlarının korunması ve mevcut sorunların çözümü konusunda yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek üzere Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında yapıldı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Valiliği Koordinesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantının açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, “İlgili kurumlarımızla, STK’larımız ve hayvan sever vatandaşlarımızla birlikte sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasına yönelik çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldik.  Yine son günlerde gündeme gelen özellikle tehlikeli türlerin insan sağlık ve güvenliği açısından tehlike oluşturması nedeniyle bu türlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşeceğiz.

Amacımız, sokakta yaşayan hayvanların insanlarımıza zarar vermeden yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasıdır. İlimizi de bu konuda daha iyi bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu hayvanların en iyi şekilde yaşayabilmesi için tüm çabamızı göstereceğiz” dedi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Hayvan Barınağının çevre illerdeki bir çok barınaktan daha donanımlı olduğunu ifade etti.

Özdemir,  “Sokak hayvanları için Niğde Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. İlimizde tek hayvan barınağı ilimiz merkezinde bulunuyor. Yatırım yapmaya da devam ediyoruz. İl koordinasyon toplantısına göre üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi. 

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in yanı sıra, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol ile Niğde Protokolü, Niğde ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana 7 Bölge Müdürü Turgut Çangır da düzenlenen toplantı ve kapsamı genişletilen yasa hakkında açıklamalarda bulundu. Çangır; “Kapsamı genişletilen 5199 sayılı yasanın hayvanseverler ve toplumumuz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Özer’in sunumuyla devam eden toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirmeleriyle ve tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerin görüşülmesi ile son buldu.

Hayvanları Korumu Kurulu Toplantısı yapıldı