Hayvan sevgileri ile örnek oldular

featured
service

Ankara’nın Akyurt İlçesi’nde yaşayan Hasan, Anıl Çakıcı çifti hayvan sevgisi ile insanlara örnek oluyor.

Evinde ve bahçesinde yaklaşık 30 hayvanla birlikte mutlu bir yaşam süren Hasan, Anıl Çakıcı çifti aynı zamanda sokak hayvanlarını da besliyor.

BELEDİYELER VE VATANDAŞLAR DESTEK OLUYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Akyurt Belediyesi’nden de zaman zaman yem desteği aldığını söyleyen 37 yaşındaki Hasan Çakıcı, kendisini tanıyanların da katkı sağladığını ifade ediyor. Evinin önüne yerleştirdiği köpek kulübeleri sayesinde sokak hayvanlarının aç kalmaması için çaba sarf eden Çakıcı çifti, sürdürdükleri yaşam ile dikkat çekiyor.

Hayvan sevgileri ile örnek oldular 1

DOBERMAN’DAN SİNCABA KADAR 30’A YAKIN HAYVAN BESLİYOR
Adeta hayatlarını hayvanlara adayan çiftin yaşam alanı, doberman, malkara, terier köpeği, jako, macaw, ara papağanı, tekir, smokinli kedi, süs güvercini, bülbül, iran tavukları, köy tavukları ve hint horozunun yanı sıra bir de sincaba ev sahipliği yapıyor.

“HAYVAN SEVGİSİ DEDEM AŞILADI”
Evinde ve bahçesinde beslediği hayvanların yanı sıra onlarca sokak hayvanına da baktığını ifade eden Hasan Çakıcı, hayvan sevgisini ise dedesinin aşıladığını söyledi. Çakıcı, “Rahmetli dedem kedi, köpek getirmemi, fidan getirmemi ve dikmemi söylerdi. Hayvan ve doğa sevgisini nur içinde yatsın dedeme borçluyum. 18-19 yaşıma geldiğimde ve kendi paramı kazanmaya başladığımda da elimden geldiğince hayvanlara bakmaya çalıştım. Bulunduğum her yerde sokak hayvanlarına baktım” dedi.

“RABBİM VERİYOR, BEN DE PAYLAŞIYORUM”
Sokak hayvanlarını sevdikten sonra onlara bakmanın ve beslemenin kendisine yük getirmediğini söyleyen Hasan Çakıcı “Bazen ailem ve çevrem ‘Yazık değil mi, o kadar para harcıyorsun?’ diyor. Allah’ım bize bir şekilde veriyor ki biz de paylaşıyoruz, sonuçta borçla, krediyle yapmıyorum bu işi. Rabbim kazandırdıkça paylaşmaya çalışıyorum”

HAYVANLARA EZİYET EDİLİYOR
Sokak hayvanları ile ilgili de konuşan Çakıcı, “Hiç bir sokak hayvanı durduk yere kimseye saldırmaz. Hayvanlara çok eziyet ediliyor, yavru hayvan geliyor, seveceğim, besleyeceğim, zorlanıyorum. Çünkü daha önce birisi tepmiş, vurmuş, hayvanın da psikolojisi var. Nasıl insanda bir duygu varsa, hayvanlarda da aynı duygu var, ya korktuğu ya da aç olduğu için saldırıyor” ifadelerini kullandı.

ANNELERE MESAJ
Annelere de mesaj gönderen Çakıcı, “Önümüzde 8 Mart Kadınlar günü var ve annelerden tek bir ricam var. Lütfen çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılamaya çalışın. Çünkü bu sevginin çocukluktan gelmesi lazım. Çok zor değil, bir gofret parasına kedi, köpek maması alsak, sokağın bir köşesine bıraksak, hem o çocuğa merhameti hem de hayvan sevgisini öğretmiş olsak, çok bir şey kaybetmiş olmayız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Hayvan sevgileri ile örnek oldular 2
Hayvan sevgileri ile örnek oldular 3
Hayvan sevgileri ile örnek oldular