Haydi Çocuklar Meclis’e: 26. Dönem Çocuk Meclisi Başvuruları Başladı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisinin yeni dönem başvuruları başladı. 9-14 yaş arası çocukların 22 Ekim 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecekleri Çocuk Meclisinin 26. dönem üyeleri, 31 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimle belirlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yeni dönem hazırlıklarına başladı.

Başkentli çocukların, görüşlerini, fikirleri ve çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri, tavsiye kararı alarak çocuk haklarını öğrendikleri Çocuk Meclisinin yeni dönem başvuru süreci açıklandı. Çocuk Meclisinin yeni dönem üyeleri 31 Ekim’de gerçekleşecek seçimle belirlenecek.

BAŞVURULAR 22 EKİM’E KADAR ONLİNE YA DA ELDEN YAPILABİLECEK

  1. Dönem Çocuk Meclisi üyesi olmak isteyen ilk veya ortaokul öğrencisi 9-14 yaş arasındaki çocuklar,https://abbcocukmeclisibasvuru.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden online ya da başvuru formlarına okul öğrenci belgesi eklenmiş olarak; fotoğraflı- veli onaylı-imzalı şekilde Sıhhiye’de bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi binasına bizzat gelerek başvuru yapabilecek.

Seçimlerde 150 yeni üyenin belirlenmesiyle 26. dönem Çocuk Meclisi görevine başlayacak.

BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR SEÇME VE SEÇİLME DENEYİMİ YAŞAYACAK

Başvuru formlarını online ya da elden teslim eden adaylar, 26. Dönem üyeliği için 1 dakikayı aşmayacak şekilde kendilerini tanıttıkları bir video hazırlayarak [email protected] adresine gönderecek.

Çocuklar seçim gününe kadar Çocuk Meclisinin instagram sayfasında yayınlanacak videoda, isim-soyisim, okul, sınıf bilgileri, ilgi alanları ile meclise girme hedeflerini anlatarak oy toplamaya çalışacak. Çocuk Meclisinde görev almasını istedikleri çocuklara oy vermek için heyecan dolu bir seçim atmosferine girecek olan çocuklar, demokratik bir seçim sürecini küçük yaşta tecrübe etmiş olacak.

31 Ekim’de yapılacak seçimlerin ardından en çok oyu toplayan 150 meclis üyesi, çalışmalarını Sıhhiye’deki Çocuk Meclisi binasında sürdürecek. Yeni üyeler, çocuk hakları başta olmak üzere çocuk dostu projeler üreterek kent yönetimine aktif olarak katılma imkanı bulacak.

Haydi Çocuklar Meclis’e: 26. Dönem Çocuk Meclisi Başvuruları Başladı