Hatay’da Ramazan coşkusu

featured
service

1 Nisan’daki resmi açılışın ardından ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapan Expo 2021 Hatay alanları, 7’den 77’ye her yaştan Hataylının uğrak noktası olmaya başladı.

HATAY (İGFA)- Ramazan ayının bereketini, coşkusunu ve neşesini Expo alanlarında yaşayan Hataylılar, birbirinden farklı etkinliklerle hem eğleniyor hem de özlem duyulan ramazanların tadını çıkarıyor. Özellikle çocuklar için kurulan alanlar büyük ilgi görüyor. Atlıkarıncadan jonglör gösterisine çok sayıda oyun ve etkinlik ile eğlenen çocuklar, sandalye kapmaca gibi yarışmalarla Expo alanlarının tadını çıkarıyor.

YARIŞMALAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Panayır havasında geçen ramazan etkinliklerinde yetişkinler de çocuklar gibi eğlendi. Vatandaşlar, yumurta taşıma yarışmasında hünerlerini sergilerken EXPO’21 Hatay’ın sevimli maskotları Defne ve Zeytin ile dans ederek çocuklarının neşesine ortak oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi de geceye renk kattı. Expo alanlarında vatandaşları bekleyen bir sürpriz de Çanakkale Destanı’nın anlatan sergi oldu. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı sergiye, vatandaşlar büyük ilgi gösterirken büyük zaferin nasıl kazanıldığına bir kez daha şahitlik etti.

Hatay’da Ramazan coşkusu